Uusimmat

Kadonnut, koskaan julkaisematon Fallout 3: Van Buren – roolipeli oli vuoropohjainen ja elokuvamianen

17.11.2015 23:00 Jukka O. Kauppinen

Fallout-roolipelien pitkän linjan fanien muistoissa ja haaveissa elää pieni kipinä, pieni muisto pelistä, jota ei koskaan ollut. Fallout 3. Se aiempi, varhaisempi Fallout 3. Koodinimi Van Buren. Sitä tehtiin jo, sitä suunniteltiin, mutta sitten Interplay Entertainment päätti, että eihän PC-peleissä rahaa liiku. Fallout 3: Van Buren haudattiin, sitten pelisarjan oikeudet myytiin Bethesdalle, joka teki aivan erilaisen Fallout 3:n.

Van Burenin pääsuunnittelija Chris Avellone ei ole montaa kertaa Van Burenista puhunut, mutta nytpä puhui! New Yorkissa järjestetty teknologiatapahtuma näet voi lavalle Avellonen, joka kertoi monipuolisesti Van Burenista. Sen oli muun muassa määrä olla vahvasti perinteiseen kynä+paperi-seikkailuperinteeseen nojaava roolipeli, jonka maailma muuttuu pelaamisen aikana ja tapahtumia kuvataan hyvinkin elokuvamaisesti.

Burenin roolipelitekniikkaa testattiin vahvasti livepelaamalla, siis ihan ihmisistä koostuvien tiimien ja perinteisen pelinjohtajan avulla.

Pelaaminen oli myös enemmänkin strategista kuin toiminnallista.

Van Buren ei kuitenkaan mennyt ihan täysin syövereihin, sillä Avellone kaivoi pelidesigninsa kaapista tehdessään Fallout: New Vegasia. Moni alkuperäisen, koskaan tekemättömän Fallout 3:n idea löytyikin New Vegasista, jota moni on pitänyt parhaana uusista Fallout-seikkailuista.

Lue juttu: The aborted Fallout 3 had pen and paper origins, sounded amazing

Fallout3VanBuren_uut20151116_1

Lisää aiheesta

Fallout 3 (PC, PS3, 360)

Fallout 3 läpi alle 24 minuutissa

Fallout 3:n maailma on vähän erilainen vauvan silmin läpipelattuna

Fallout 4 pisti Twitch-ennätykset uusiksi

Fallout 4 videoilla #6 – matkailua raunioissa

Tsekkaapa Wesley Burtonin Fallout-luonnokset

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat