Uusimmat

Kaikki kuolee!

20.09.2006 17:32 Jukka O. Kauppinen

Tänä iltana ruokalistalla: nuketettuja rauhankyyhkyjä Defconilla höystettynä.

Päivitetty 21.9. Kaksi kertaa.

Etkö tiedä mistä on kyse?

MuroBBS: Defcon, ydinsotaa Steamistä

http://www.everybody-dies.com

Peli ilmestyy 29.9. Mutta testiohjukset lentävät jo…

Päivitys 21.9.

Ensimmäiset testipelit on jo pelattu.

Vihreän liiton puolustus on suurimmaksi osaksi tuhottu, joten laukaisin laajan hyökkäyksen jäljellä oleviin tunnistettuihin kohteisiin. Ruudun oikeassa reunassa näkyvät pommikoneet iskevät vihollisen kaupunkeihin. Ohjukset kiitävät etelämmäs. Jossain on vielä havaitsematon lentotukikohta, sillä yksi vihollisen pommittaja on vielä ilmassa. Ei kauaa, hävittäjä on jo sen kimpussa.

Amerikan puolustusverkko on havainnut vihollisen hyökkäävän kahdella rintamalla. Ydinohjukset kiitävät Alaskan ja Kanadan kautta kohti suurimpia asutuskeskuksia. Lisäksi pommikoneet kiitävät Tyynen valtameren yllä. Onneksi tutkaverkko havaitsi ne ajoissa. Kumpikaan hyökkäys ei onnistu kunnolla, sillä pommikoneet saavat nopeasti niskaansa torjuntahävittäjiä. Lisäksi ohjukset joutuvat lentämään juuri tätä tarkoitusta varten asetellun torjuntaohjusverkoston kautta. Ohjukset havaittiin ajoissa Alaskan länsikärjessä olevan tutka-aseman ansiosta, joten torjuntaohjukset nousevat ilmaan hyvissä ajoin. Hyökkääjän ohjuksilla on vielä pitkä matka maaleihinsa ja ne ovat koko loppumatkan tutkaverkkoni alueella. Näin suurin osa tuhotaan ennen osumaa.

Tietokone saa jytyä niskaansa. Kaksi lentotukialusosastoa istuu Aasian liiton rannikolla ja lentokoneet ovat tiedustelleet kohteita. Ohjukset ja ydinpommittajat täyttävät taivaat, sillä lähetin ilmaan kaikki pommikoneet ja laukaisin ohjuksia muutamasta tukikohdasta. Pian tutisee.

Erään pelin alkuasetelma. Intian valtameri muuttuu piakkoin kuumaksi paikaksi, sillä laivastot ja lentokoneet voivat aloittaa vihollisuudet Defcon 3:n myötä. Ydinaseiden laukaisu onnistuu vasta Defcon 1 -tilassa. Peli alkaa Defcon 5:ssä ja Defcon-tilat tikittävät hiljakseen kohti ydinlupaa.

76,3 miljoonaa tapettua vihollista, 42,6 miljoonaa omaa kansalaista nukettui. Henkiin jäi vielä 57,4 miljoonaa. Hyvin kävi! Etenkin kun vertaa vihollisiin. Hahaaa!

Alustavat tunnelmat Defconista ovat äärimmäisen positiiviset. Peli toimii. Ydinsota oli hauskaa jo Amigalla, Nuclear Warin myötä. Defconia ei ole tehty samalla tapaa täysin hullutellen, sen huumori on pikemminkin brittimäisen kuivaa. ”Kas, taas kuoli 2,4 miljoonaa ihmistä, jopas nyt. James, meidän täytyy tehdä asialle jotain.” Pelijärjestelmä on yksinkertaisen selkeä ja toimiva. Etenkin kolmen ja useamman pelaajan matseissa on myös riittämiin tilaa taktikoinnille, sillä hyökkäys- ja puolustusjärjestelmien tasapaino on tehty todella hienosti. ICBM-ohjusten siilot toimivat myös torjuntaohjusten asemina, ja sen kattama alue pelaajan valtakunnasta on tyystin suojaton ohjusten laukaisun aikaan. Hävittäjien ja pommikoneiden käyttö on jännittävää tiedustelun, puolustuksen ja hyökkäysten tasapainoilua. Laivastot voivat ottaa merialueita haltuunsa ja laukaista lentotukialuksilta hyökkäyksiä yllättäviltä suunnilta. Sukellusveneistä puhumattakaan. Jos sukellusveneet saa vihollisen rannikolle asemiin, niin voi sitä riemua kun antaa laukaisukäskyn ja vihu saa maistiaisia yllättävältä suunnalta.

Tätä voi pitää erittäin hyvällä syyllä yhtenä vuoden omaperäisimmistä ja pelattavimmista peleistä. Ainakin allekirjoittanut on perusteellisen myyty.

Defcon on pohjimmiltaan luotu netin kautta pelattavaksi moninpeliksi, mutta siinä on myös tekoälyvastustajia yksinpelisessioita varten. Hauskana yksityiskohtana pelaajat voivat tarkkailla toisten netissä pelaamia moninpelejä.

Toinenkin päivitys 21.09.2006

Onhan tämä nyt vähintään epätavallista päivittää uutista jatkuvasti, mutta on kyllä pelikin epätavallinen. Hieman lisää vilkaisuja pelin sisuksiin…

Pelaamaan pääsee 2-6 pelaajan voimin. Yhden on tietysti oltava ihmispelaaja. Muut voivat olla ihmisiä ja tekoälypelaajia. Parin ihmispelaajan maalitauluksi voi siis ottaa myös tekoälyjä. Vaikka Defcon toimii ennen kaikkea netin kautta moninpelinä, voi pelaaja olla myös sosiaalisesti rajoittunut ja pelata vain pc:tä vastaan.

Liittoutuako vaiko eikö liittoutua? Jos, mitä tietoja toisille annetaan? Ja milloin puukotetaan selkään.

Defcon 3. Lentokoneet ja laivastot jo vähän kahinoivat. Nuket ovat vielä lukkojen takana. Maailmankartta näyttää eri valtioiden sijainnin ja rajat.

Hellou bois. Defcon 1. Lupa ampua. Suunnitelmakartta näyttää minne omat yksiköt paukkujaan ammuskelevat. Tai aikovat. Tilannehan voi muuttua. Tässä kuvassa #suomiscenen (USA) itärannikolle parkkeeratut sukellusveneet aloittavat yllätyshyökkäyksen. Lisäksi Extendin hallitseman Venäjän niskaan hyökätään sekä pohjoisesta että lännestä.

#suomiscene City. Population 11,5 million. Dead 11,5 million. Ja ohjuksia vain nousee merestä.

Pum.

Greetings to Extend. Leimahdukset ovat ydinpommien räjähdyksiä.

Mutta mitä tapahtuu idässä? MFX:n valtakunnassa räjähtelee – ja jokainen ydinkolmio merkitsee ohjuslaukaisua. Kenen kimppuun MFX käy?

Minne ydinpommi tähdätään?

Katso tilanne vastaamatta