”Kaikki loksahtaa kohdilleen” – Halo 5 nappasi Suosittelemme-peukun

27.10.2015 11:00 | Jukka O. Kauppinen

Kalle Laakso suuntasi haloversumin uumeniin, jossa harva asia oli enää kuin ennestään. Yksi asia oli silti entisensä: Halo 5 on todella hyvä peli!

Halo 5:n päähahmoja ovat Locke ja Osiris. Locke pistetään tiiminsä kanssa Master Chiefin perään, koska MC niskuroi löydettyään johtolangan kadonneesta Cortanasta. Chief häippäisee Cortanaansa etsimään, joten Locke nakitetaan Chief-jahtiin. Hän kuitenkin ymmärtää Chiefiä, eli takaa-ajaja ei ole mikään tunteeton jahtikone.

Kahden hahmon kujanjuoksussa on myös eronsa: siinä missä Locke on kylmäverinen ja tottelee käskyjä, Chief puolestaan kyseenalaistaa asioita, eikä aina sulata ylempiarvoisten käskyjä. Kumpi spartaneista on se oikea pahis, kun kumpikin toimii parhaaksi näkemällään tavalla ihmiskunnan eteen? Niin tai näin, Chiefiä jahdataan ja paljon jahdataankin.

Vähän ikävästi tuntuu, että 343 Industries yrittää puskea Lockea esille vanhoista raameista lähes väkisin. Yhteensä 15 tehtävästä 12 pelataan Osiris-tiimin johtajalla. Vanhalle päähahmolle ei siis jää paljoa tilaa, mikä tekee tilanteesta kaksipiippuisen. Chiefillä on sen verran hiljaista karismaa ja mielenkiintoisempi tiimi, että painotus vähän harmittaa. Tosin Locke ei ole mikään huono hahmo. Hänellä on karismaa, hän on jämpti ja tiukan paikan tullen hän osaa hahmottaa tilanteenkin. Silti, vähän lempeämpi tutustuttaminen olisi ollut parempi.

Lue koko arvostelu: Halo 5: Guardians (Xbox One)

 

 

Lisää aiheesta

Halo (PC)

Halo 2 (PC)

Halo 3 (360)

Halo 3: ODST (Xbox 360)

Halo 4 (Xbox 360)

Halo 5: Guardians –moninpeliennakko (Xbox One)

Halo Combat Evolved Anniversary (Xbox 360)

Halo Wars (360)

Halo: Reach (Xbox 360)

Halo: Reach moninpeliarvostelu (Xbox 360)

Halo: Spartan Assault (PC, WP8, Xbox 360, Xbox One)

Halo: The Master Chief Collection -yksinpeliarvostelu (Xbox One)

halo_5_arv_0uut2

Muropaketin uusimmat