Kaikki maailman Oculus Riftit pimenivät – yksikään laite ei toiminut

08.03.2018 12:11 | Muropaketin toimitus

Yksikään Oculus Rift -virtuaalitodellisuusjärjestelmä ei toiminut koko maailmassa.

Oculus Rift -virtuaalitodellisuusjärjestelmää kehittävällä Oculuksella on erinomaisen huono päivä, sillä sen laitteisto pimeni kautta maailman.

Oculuksen keskustelupalstalla kävi keskustelu kuumana, koska kaikki käyttäjät saavat saman virheilmoituksen laitetta käynnistäessään: Oculus Runtime Service.

Tilanne oli kiusallinen esimerkiksi pelikehittäjä Adam Boynelle, joka oli eräässä tapahtumassa esittelemässä tuotostaan, kun Oculus pimeni. Hän yritti tunnin saada laitetta toimimaan, siinä valitettavasti epäonnistuen.

Aluksi Oculus ei tiennyt mistä on kyse ja alkoi tutkia asiaa. Myöhemmin kävi ilmi, että syypäänä on vanhentunut turvallisuussertifikaatti. Ne estävät laitteiston hakkeroinnin ja pitävät järjestelmän turvallisena käyttää. Jos tällainen sertifikaatti on viallinen, estää se joidenkin käyttöjärjestelmien toimivuuden.

Oculus toivoi Riftin käyttäjiltä pitkää pinnaa, sillä se oli korjauspäivityksen kimpussa.

“Turvallisuussertifikaatti on vanhentunut ja kokeilemme muutamia eri tapoja korjata vikaa. Pidämme teidät ajan tasalla, kunhan lisätietoa on tarjolla. Suosittelemme, että odotatte kunnes virallinen asian korjaava päivitys julkaistaan. Kiitos kärsivällisyydestänne”, kirjoittaa Oculuksen käyttäjätuki omalla keskustelupalstalla.

Nyt päivitys on julkaistu ja sen voi ladata Oculuksen virallisilta nettisivuilta.