UUSIMMAT

Kaikkialla räjähtelee ja hanurijatsi soi: The Wonderful 101

15.09.2013 21:30 | Jukka O. Kauppinen

Miikka Lehtonen löysi pedoista oudoimman. Yksinoikeuspelin, joka tekee kunnialle yksinoikeusalustalleen. Mitä Bayonettasta ja Vanquishista tunnettu Platinum Games on oikein saanutkaan aikaan? Ihmeitäkö?

Tulevaisuuden suurkaupunki on joutunut ikävään välikäteen, sillä kauheat avaruusolennot ovat hyökänneet. Kaduille pyörii muukalaisten iskujoukkoja, kivitalon kokoisia sotakoneita ja muuta hirveää. Luokkaretkeläisiä täynnä oleva yksiraiteinenkin syöksyy kamalalla vauhdilla ja liekeissä suoraan kohti edessä odottavaa ala-astetta. Eikö touhulla ole mitään rajaa? Kuka voisi pelastaa meidät? Kutsukaa apuun… The Wonderful 101!

Aiemmin kuvattu tarinanpätkä ei ole meikäläisen keksimää dramatisointia, vaan pelin alku. Ja kyllähän The Wonderful 101 päivän pelastaa. Ensin lapsukaiset ulos junasta ja sitten katkenneiden kiskojen tilalle tiimikavereista muodostettu hyppyri, jolla juna paukautetaan suoraan UFOn kylkeen ohjuksen lailla. Mutta hetkinen, otetaas hieman taaksepäin. Kavereista muodostettu hyppyri?

Kyllä, pelin supersankarien jippona on, että he voivat yhdistyä ja muodostaa erilaisia jättiaseita. Porukassa on seitsemän avainsankaria, joista jokaisella on oma aseensa. Yksi hallitsee jättimäisen nyrkin, toinen eeppisen miekan, kolmas bussin mittaisen ruoskan ja neljäs pistoolin, jolla ammutaan kavereista tehtyjä luoteja.

Nämä seitsemän rohkeaa sankaria eivät kuitenkaan ole se koko tiimi, vaan kentistä värvätään mukaan satunnaisia pikkusankareita ja jopa siviileitä juoksemaan letkan perässä. Ideana kun on , että mitä enemmän sankareita porukassa on, sitä suurempia aseita tai esteitä ylittäviä siltoja heistä voi muodostaa.

Lue koko arvostelu: The Wonderful 101 (Wii U)

Lisää aiheesta

Bayonetta (PS3, Xbox 360)

Metal Gear Rising: Revengeance (PS3, Xbox 360)

Vanquish (PS3, Xbox 360)