UUSIMMAT

Kaikkien aikojen mauttomin videopeli? Active Shooterin ainoa tehtävä on ammuskella koulussa

25.05.2018 19:43 | Muropaketin toimitus

Active Shooter on saanut pelaajien lisäksi myös muita tahoja tuomitsemaan kouluammuskelupelin.

Valvea on kritisoitu kovin sanoin, koska Steamiin on tulossa Active Shooter -niminen murhasimulaattori. Peliä kuvaillaan dynaamiseksi SWAT-simulaattoriksi joka tarjoaa pelaajille eri rooleja. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että pelaaja voi valita pelattavaksi joko poliisin tai pelin nimestä löytyvän aktiivisen ammuskelijan roolin.

Pelin trailerissa esitellään luokkahuoneissa ja koulun käytävillä tapahtuvaa räiskintää.

Erityisen mauttoman pelistä tekee se tosiseikka, että Yhdysvalloissa on ollut pelkästään tänä vuonna jo 22 kouluammuskelua. Peli onkin pelaajien lisäksi päätynyt britannialaisen Infer Trust -säätiön hampaisiin. Se vaatii Valvea puuttumaan pelin julkaisuun.

”Alkujaan peliin suunniteltiin ainoastaan poliisin roolia, mutta myöhemmin halusimme lisätä Active Shooteriin sisältöä. Niinpä peliin tuli ammuskelijaksi myös siivili. Ymmärrämme ihmisten raivon ja sen miksi tämä peli voi olla huono idea. Olemme silti sitä mieltä, että kritiikki on aivan ylimitoitettua. Pelit kuten Hatred, Postal, Carmageddon ja monet muut ovat Active Shooteria pahempia pelejä, sillä ne kirjaimellisesti keskittyvät massamurhiin”, totesi peliä kehittänyt Acid-pelistudio.

Acid on aiemmin julkaissut White Power: Pure Voltage sekä Tyde Pod Challenge -pelit. Niiden nimet ovat arveluttavia, mutta niillä ei ole mitään tekemistä pelien sisällön kanssa. Studio on kertonut, että Active Shooterista saatetaan poistaa siviilihahmo ennen sen julkaisua, mutta ei ole varmaa tuleeko näin käymään.

Active Shooter on herättänyt keskustelua siitä miten toimiva Steam Direct -järjestelmä oikein on. Sen avulla kuka tahansa voi sadan dollarin hinnalla julkaista Steamissa aivan millaisen pelin tahansa.

Muropaketin uusimmat