Kaikkien aikojen surkeimman pelin kehittäjä puhuu tekeleestään [video]

30.09.2014 16:00 | Miikka Lehtonen

Mikä on kaikkien aikojen huonoin peli? Mielipiteet ovat jakautuneita, mutta yksi yleisesti kelpuutettu vastaus on E.T. Atari 2600:lle. Pelistä on puhuttu paljon, mutta ei sen kehittäjän toimesta. No nytpä puhutaan.

Atari 2600:n E.T. oli niin megapaska peli, että se tappoi konsolipelaamisen kertaalleen. Näin siis yliyksinkertaistavan teorian mukaan. Oikeasti tekijöitä oli enemmänkin, joten E.T. oli ehkä enemmänkin oire kuin itse tauti: megapaska lisenssipeli, jonka yksi onneton koodari pakersi kasaan liian kiireessä ja liiallisella stressillä. Tuloksena oli jotain aivan käsittämätöntä. Kirjaimellisesti, sillä harva aikanaan edes tajusi, mitä helvettiä pelissä yleensäkään tapahtui. Tajuatko itse?

 

Cinemassacre on saitti, jonka pyörittäjä tunnetaan paremmin nimellä Angry Video Game Nerd. Kun James Rolfe ei ole vihainen kameran edessä, hän on sen takana. Mies kun tehtailee innokkaasti elokuvia jos jonkinlaisista aiheista ja tällä kertaa käsillä on pieni dokumenttipätkä E.T.:n kehitysvaiheista. Äänessä on erityisesti pelin yksinäinen koodari, jolla riittää projektista paljon sanottavaa.

 

Muropaketin uusimmat