Kajaanilaiskaksikko voitti Atrian pelisuunnittelukilpailun

07.02.2014 10:00 Jukka O. Kauppinen

Kajaanin Ammattikorkeakoulussa opiskelevat Miikka Ketonen ja Veli-Matti Korhonen veivät voiton Atrian pelisuunnittelukilpailussa. Voittajakaksikon ideoima Ruokaryntäys-pelikonsepti kannustaa lapsia oivaltamaan terveellisen ruoan ja hyvinvoinnin yhteyden toisiinsa palkitsemalla pelaajaa oikeista valinnoista.

Atria hakee konseptille nyt toteuttajaa, ja valmis peli julkaistaan syksyllä 2014.

Terve, peli! -suunnittelukilpailussa Atria haki parasta peli-ideaa uuteen lapsille suunnattuun oppimispeliin. Kolmivaiheinen suunnittelukilpailu huipentui yleisöäänestykseen, jossa suomalaiset saivat tammikuun aikana äänestää tuomariston valitsemasta finaalikaksikosta parasta peli-ideaa lapsille suunnattuun ravitsemuspeliin.

Yleisöäänestyksen ja koko kilpailun voittajaksi selvisi Miikka Ketosen ja Veli-Matti Korhosen ideoima Ruokaryntäys-pelikonsepti.

Ruokaryntäys on tasohyppelypeli, jossa pelaajan tavoitteena on kerätä terveellisiä ja ruokaympyrää noudattavia ruokia arjen eri tilanteissa. Oikeanlaiset valinnat kartuttavat pelaajan pistetiliä ja vaikuttavat suotuisasti pelin hahmon jaksamiseen – terveelliset valinnat tekevät hahmosta nopeamman ja auttavat jaksamaan pidempään.

”Toimivassa pelikonseptissa nivotaan pelillinen toiminta ja haaste tiiviisti pelin teemaan. Ruokaryntäys on tässä onnistunut, ja sen kautta ruokarytmi ja ateriavalinnat tulevat luontevalla tavalla peliä pelaavalle lapselle tutuiksi.” kommentoi Tampereen Yliopiston pelitutkimuksen professori Frans Mäyrä pelisuunnittelukilpailun voittajakonseptia.

Atria toteuttaa voittajakonseptin pohjalta 9-12-vuotialle lapsille suunnatun oppimispelin, joka julkaistaan syksyllä 2014.

Pelin toteutuksen tueksi haetaan nyt sopivaa yhteistyökumppania.

Lisätietoja: http://www.kokkaamo.fi/Pelikokkaamo/