UUSIMMAT

Kajaanin ammattikorkeakoulusta tuli PlayStation 4-pelikehittäjä

01.06.2015 23:00 | Jukka O. Kauppinen

Kajaanin ammattikorkeakoulu on Suomen ensimmäinen oppilaitos, joka on solminut PlayStation First -sopimuksen Sony Computer Entertainment (SCE) Academic Game Development Programme -kehitysohjelman kanssa.

Yhteistyön myötä oppilaitos saa käyttöönsä työkaluja, joilla opiskelijat pääsevät kehittämään pelejä suoraan PlayStation-konsoleille. Mobiilipelien parissa työskennellyt Kajaanin ammattikorkeakoulu siirtyy jatkossa suurempiin ja näyttävämpiin projekteihin konsolipelien saralla.

PlayStation First on oppilaitoksille suunnattu yhteistyömalli, jonka tavoitteena on löytää uusia lahjakkuuksia ja pelikonsepteja sekä tarjota mentorointia ja tukea PlayStation-pelien parissa työskenteleville opiskelijoille. Ohjelma myös tarjoaa koulujen opetuskäyttöön PlayStation-kehitystyökaluja.

”Tämä on loistava uutinen sekä Suomen pelinkehittäjäyhteisön että Housemarquen näkökulmasta. PlayStation First tarjoaa sellaista taitoa ja osaamista PlayStation-alustan parissa, jota tarvitsemme kasvattaaksemme omaa toimialaamme”, sanoo Housemarquen toimitusjohtaja Ilari Kuittinen.

Kajaanin ammattikorkeakoulun ensimmäinen PS4-peli on pian työn alla

”PlayStation-labra on herättänyt opiskelijoiden keskuudessa paljon mielenkiintoa ja palaute on ollut positiivista”, kertoo ohjelmoinnin opettaja Leena Heikkinen Kajaanin ammattikorkeakoulusta.

”PlayStation First -yhteistyö antaa opiskelijoillemme mahdollisuuden kehittää vaativamman tason konsolipelejä jopa julkaisuun saakka. Labran avaus on saanut aikaan aktiivista pöhinää opiskelijoissamme, sillä he kokevat PlayStation-pelien kehittämisen avaavan uusia mahdollisuuksia liiketoiminta- ja työmarkkinoilla. Tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta, ja tulevaisuuden pelitiimejä muodostuu jo opiskelun aikana”, sanoo peliprojektikurssien vastuuopettaja Veli-Pekka Piirainen Kajaanin ammattikorkeakoulusta.

Lisätietoja: http://www.kamk.fi/fi

Lisätietoja: http://develop.scee.net/academic/

Keskustelu

Jos meinaat housemarqueta niin aika moni muukin firma käyttää opiskelijoita töiden tekemiseen. Enemmän sääntö kuin poikkeus.

Muropaketin uusimmat