UUSIMMAT

Kansallinen pelipäivä ja peliviikko lähestyy – tsekkaa kalenterista mitä sinun hoodeillasi tapahtuu

31.10.2014 19:00 | Jukka O. Kauppinen

Se on taas se aika vuodesta. Kansallisen pelipäivän aika. Tai peliviikon. Pitkin poikin Pohjoismaita järjestettävä kansallinen pelipäivä on laaja tapahtumien verkosto, jonka mittaan pelataan. Pelataan paljon, yhdessä ja mitä erilaisimpia pelejä.

”Digitaalisia pelejä pelaavat lähes kaikki alle 18-vuotiaat, mutta niiden pelaamiseen liittyy paljon ennakkoluuloja ja oletuksia, jotka tekevät asiallisen keskustelun pelaamisesta vaikeaksi. Kansallinen pelipäivä pyrkii esittelemään kaikkea mikä kuuluu pelikulttuuriin, jotta sekä pelien mahdollisuuksia, että peleihin liittyviä haittoja voidaan käsitellä asiallisesti kodeissa ja mediassa.

Kansallinen pelipäivä juhlii pelaamisen monimuotoisuutta ja pelaamisen leikillisyyttä. Digitaalisten pelien lisäksi voit pelata lautapelejä, korttipelejä, seurapelejä tai harrastaa vaikka geokätkemistä! Tärkeintä on pelata yhdessä ystävien tai perheen kanssa ja keskustella siitä mitä pelaaminen itse kullekin merkitsee. Kaikki pelit ja lajit sopivat pelipäivään, kunhan pelaaminen on ilmaista ja hauskaa kaikille!”

Pelipäivän tapahtumia on pitkin maata, pääkaupunkiseudun lisäksi myös mm. Oulussa, Laukaalla, Kouvolassa, Tampereella, Salossa, Tampereella, Hämeenlinnassa ja vaikka missä.

Tampereella järjestetään myös perinteinen pelienvaihtotori.

Lisätietoja: Pelipäivän tapahtumakalenteri

Lisätietoja: www.pelipaiva.fi

Muropaketin uusimmat