UUSIMMAT

Kaoottisia, hallittavia taisteluja Normandiassa – arvostelussa Close Combat: Panthers in the Fog

27.02.2013 19:00 | Jukka O. Kauppinen

Leevi Rantala otti ensikosketuksensa Close Combat -pelisarjaan – ja tykkäsi. Se oli hyvää rts-naksusotaa! Kyllä Panttereiden kelpaa!

Käskytettävät joukot koostuvat pääosin jalkaväkiryhmistä ja yksittäisistä tankeista. Mukana on myös pienempiä yksiköitä, kuten kranaatinheitin- ja panssarintorjuntaryhmät. Jokaista pikku-ukkoa ei tarvitse komentaa erikseen, vaan ryhmät toimivat kokonaisuuksina. He osaavat jopa automaattisesti hyödyntää erilaisia maastonmuotoja, joten pelaajan ei tarvitse rasittaa itseään pienellä nysväämisellä. Tosin esimerkiksi tankeille kannattaa ajoittain määrätä tarkat ajoreitit. Välillä kuskit päättävät pistää mutkat suoriksi ja hurauttavat määränpäähän läheisen pöpelikön kautta. Päätin ottaa ohjat tiukasti käsiini sen jälkeen, kun olin muutaman kerran todistanut tankin juuttumista keskelle risukkoa.

On myös mukava huomata, että tässä pelissä joukot eivät tottele mukisematta pelaajan päähänpistoja. Jos ryhmän pistää juoksemaan pellon yli samalla kun vastustaja paukuttaa kivääreillään vastatulta, voi olla varma siitä että sotilaat eivät käskyä tottele. Tuloksena on todennäköisesti pari haavoittunutta ja sekalainen sakki kavereita ryömimässä lähimpään suojaan. Tämä pakottaa miettimään asioita vähän eri tavalla, sillä pahimmassa tapauksessa lamaantuneita janttereita ei voi käskeä enää tekemään mitään. Lisäksi tappiot ja paniikkiin joutuneet joukot nakertavat kokonaismoraalia, jonka murtuminen tarkoittaa automaattista taistelukentältä pakenemista.

Lue koko arvostelu: Close Combat: Panthers in the Fog (PC)

Lisää aiheesta

Close Combat: Panthers in the Fog -ennakko (PC)

Close Combat: The Longest Day (PC)

Close Combat: Wacht am Rhein (PC) 

Close Combat: Modern Tactics (PC)

Close Combat: Cross of Iron (PC)

Muropaketin uusimmat