Kapitalististakin tulee ystävä, kun sisustusarkkitehdit tarttuvat Animal Crossingiin

10.03.2016 10:00 | Jukka O. Kauppinen

Kalle ”HCJorma” Lounela vietti taannoin monta onnen hetkeä viimeisimmän Animal Crossing parissa. Ai miksikö? Koska hän löysi sisäisen sisustajansa!

Kapitalismi vaihtuu auttamiseen, kun spinoffissa ryhdytään puhtaasti sisustusarkkitehdiksi ilman maallisia rajoja. Nook’s Homen kalustuspuolella ei tunneta budjettia – vain asiakkaan toiveilla ja tyytyväisyydellä on väliä. En vieläkään ymmärrä miksi lilluin euforiassa uuden luokkahuoneen kalusteita pohtiessa. Sijoittelussa ei tarvinnut kuin pistää tikku ristiin styluksen viuhuessa sinne tänne alanäytöllä.

Tom Nook, tuo lämpimän pyöreä pesukarhu, omistaa kylmänä bisnesmiehenä kiinteistökaupan, jonka palvelukseen värvätään uusi sisustaja. Varmaan on sanomattakin selvää, että kyseinen ideamaakari olet sinä ja luovuuttasi testataan heti kättelyssä yksinkertaisella hahmoluonnilla. Pistin mustimmat aivonystyräni töihin, mikä johti sinitukkaiseen tyttöön nimeltä Jorma. Sitten alkoi todellinen rentoutuminen näpertämisen parissa.

Lue koko arvostelu:  Animal Crossing: Happy Home Designer tekee sinustakin pikku sisustajan (3DS)

AnimalCrossingHappyHomeDesigner_arv_0uut2

Lisää aiheesta

Käpykylän pormestarin elämä ei ole kuitenkaan ole ruusuilla tanssimista. Asuntolainat ja erilaiset julkiset projektit on pääsääntöisesti rahoitettava itse kerätyllä rahalla, ja rahan kerääminen hoidetaan kuten muissakin Animal Crossingeissa: ötököitä jahtaamalla, kalastamalla ja erilaisia hedelmiä ja muita luonnonantimia keräämällä. Myös erilaiset viljelyprojektit pitävät pormestarimme kiireisenä.

Animal Crossing: New Leaf (3DS)

Sillä niin vain kävi, että eläinhahmojen kyläsimulaattorista kasattu virtuaalinen lautapeli, on paikkansa Nintendon julkaisuaikataulussa ansainnut. Enkä voi korostaa sanoja ”virtuaalinen lautapeli” tarpeeksi, sillä sellaisesta tässä on nimenomaan kyse. Suurimman osan ajasta on jonkun toisen vuoro, eivätkä muut voi tehdä muuta kuin seurata sivusta. Tilanne on ristiriitainen, sillä videopelissä tällaisen voi mieltää huonoksi suunnitteluksi, mutta lautapeleissä odottaminen on arkipäivää.

Animal Crossing: Amiibo Festival (Wii U)