Uusimmat

Käsityötä ja pähkinäpuuta – Pixel Vision taskuretrokonsoli haluaisi olla sinun

30.11.2015 20:45 Jukka O. Kauppinen

Ruotsalainen suunnitelija ja käsityöläinen Love Hulten on löytänyt itselleen aika erikoisen nichen. Hän näet tekee uniikkeja, käsityönä valmistettuja pelikonsoleita. Herran tuorein projekti on Raspberry Pi A+ -pohjainen miniatyyrikonsoli, joka pyörittää retrokonsolipelejä.

Eihän siinä sinänsä mitään erikoista ole, vaan juju onkin systeemin paketoinnissa. Hultenin Pixel Vision on näet rakennettu käsityönä valmistettuu pähkinäpuiseen koteloon, ja laitteen ulkoasuun on muutenkin panostettu vähän tavanomaista tein sen itse -virittelyä enemmän.

Lopullisessa tuotteessa on valmius muun muassa seuraaville muinaisille pelikoneille: Atari 800, Atari 2600, Atari 5200, Game Boy/Color/Advance, NES/SNES, Master System/Mega Drive, Intellivision, ZX Spectrum. Pelejä laitteen mukana ei tule, vaan ne on kalastettava itse netin syövereistä.

Laitteen ennakkotilaaminen tapahtuu Kickstarterin kautta, ja hintaa kullakin laitteella on 4000 kruunua eli noin 450 euroa. Ei kovin edukasta, mutta design on designia ja se maksaa.

Lisätietoja: Pixel Vision – The handmade portable game system

pixelvision_taskukonsolit_raspberry_uut20151130_1

pixelvision_taskukonsolit_raspberry_uut20151130_2

Lisää aiheesta

Art Academy: Atelier (Wii U)

Fallout 4 on uusi Minecraft – jättimäinen valomainosmuna tuo iloa ydinaavikon yöhön

Mahtavaa tee-se-itseismiä: Colin teki Assassin’s Creedin piiloterän ja toimivan köysisingon

Tuplahaastattelussa Star Wreckin luojat – kaksi uutta elokuvaa, In The Pirkinning remasteroidaan uusiksi