Uusimmat

Katamari Damacy rullaa PS3:lle ja Xbox 360:lle

19.04.2007 09:25 Miikka Lehtonen

Maailman hurmaavimpiin peleihin kuuluva Katamari Damacy ei ole sittenkään historiaa. Kosmoksen prinssi rullailee pian PS3:n ja Xbox 360:n alati kasvavaan romupalloonsa.

Katamari Damacy -sarjan tulevaisuus näytti pitkään synkältä, sillä pelisarjan luoja ja suunnittelija lähti muihin hommiin. Ei suinkaan toiseen pelifirmaan, vaan suunnittelemaan leikkikentän kalusteita. Joka sana on totta ja kertoo paljon luonteesta, joka loi kuin puhdasta auringonpaistetta ympärilleen levittävän pelisarjan.

Mutta mikä ihmeen Katamari Damacy, kysyvät nyt varmasti monet. Kyseessä on japanilainen kulttiklassikko, jossa piskuinen kosmoksen prinssi pyörittelee aluksi pikkuruista magneettipalloaan. Tarkoitus on kerätä palloonsa romua, jotta sen koko kasvaa ja se pystyy näin nappaamaan mukaansa aina vain suurempaa tavaraa.

Alun klemmarit ja pyyhekumit vaihtuvat pian pilvenpiirtäjiin, Godzillaan ja jopa pilviin. Kaikkea tätä säestää ehkä pelihistorian erikoisin soundtrack, jota kuunnellessaan ei voi olla hymyilemättä.

Koska kuvauksesta ei pysty vielä arvostamaan pelin meininkiä soundtrackista puhumattakaan, annetaan videon puhua.

 

 

Viime päivinä nettiin levinneet Famitsu-lehden sivujen skannaukset näyttivät ensimmäiset, suttuiset kuvat Beautiful Katamari Damacy -pelistä, joka näyttää edelleen prikulleen samalta kuin ennenkin.

IGN-saitti käänsi jutun ja huhut ovat vihdoin totta. Namco Bandai vahvistaa kehittävänsä peliä, joka tulee olemaan suurempi, kauniimpi ja hullumpi kuin edeltäjänsä. Eräässä kuvassa prinssi pyörittelee 7000 kilometrin kokoista romupalloa, joka uhkaa nielaista koko planeetan.

Pelin ohjaaja Jun Morikawi kertoi lisäksi, että hän haluaisi kokeilla Katamari Damacya DS:n kosketusnäytön, Wiin kaukosäätimen ja jopa PC:n näppäimistön välityksellä. Mitään konkreettista ei kuitenkaan vielä ollut kerrottavana.

Netin kautta pelattava moninpeli tulee olemaan suuri osa peliä, mikä ilahduttaa varmasti kaikkia Katamari Damacy -veteraaneja. Peli on tällä hetkellä noin 50% valmis ja ilmestyy vielä määrittämättömänä aikana.

Koska monen pelisormi alkoi varmasti videon myötä nykimään, kerrottakoon vielä loppuun että alkuperäistä Katamari Damacya ei ikinä julkaistu Euroopassa, eikä peliä muutenkaan löydä enää oikein mistään. Mainio jatko-osa, We Love Katamari puolestaan kuuluu Suomenkin pelivalikoimiin ja kannattaa ehdottomasti poimia mukaan.