Uusimmat

Kauhumysteeri kännykän näytöllä: Indie-pelissä etsitään kadonnutta tyttöä

15.11.2016 20:00 Tuukka Hämäläinen

saraismissing-001

Pienessä indie-pelissä jäljitetään puhelimen välityksellä jäljittömiin kadonnutta tyttöä. Monsoon Labin kehittämä Sara is Missing on ladattavissa ilmaiseksi tai lahjoitusta vastaan PC:lle ja mobiililaitteille.

Kuvittele, että löytäisit puhelimen. Kun yrittäisit palauttaa sitä sinulle selviäisi, että omistaja on kadonnut. Ainoat vihjeet löytyvät puhelimen sisältä.

Tällainen lähtökohta on Monsoon Labin kehittämässä indie-pelissä SIM – Sara is Missing. Koko peli tapahtuu kännykän näytöllä, ja pelaajan tehtävänä on etsiä vihjeitä siitä, mitä Saralle tapahtui käymällä läpi viestejä, sähköposteja, kuvia ja videoita. Virallisen sivuston mukaan pelissä täytyy myös selvitellä salasanoja lukittuihin tiedostoihin ja etsiä piilotettuja viestejä.

Sara is Missingissä pelaaja voi tehdä lukuisia valintoja, jotka johtavat vaihtoehtoisiin loppuratkaisuihin. Todellista kännykän käyttöjärjestelmää muistuttavassa pelissä voi muun muassa chattailla NPC-hahmojen kanssa, sekä vastaanottaa puheluita ja viestejä. Pelisivusto Rock Paper Shotgunin mukaan Sara is Missing muistuttaa sekä Her Storya (2015) että aiemmin tänä vuonna ilmestynyttä Replicaa.

Sara is Missing on julkaisu PC:lle, Macille, OS X:lle ja Androidille. Sen voi ladata muun muassa Google Playsta tai pelin viralliselta sivustolta, jonka kautta on tarjolla myös mahdollisuus maksaa haluamansa summa pelin kehittäjille. Alta näet pelin lyhyen trailerin.

indie-pelit
Kaikki jutut aiheesta

Tuukka Hämäläinen

"Olen kirjailija ja toimittaja, joka on avustanut Muropakettia vakituisesti vuodesta 2016 alkaen. Juttuja kirjoittelen pääasiassa pelipuolelle, mutta myös leffapuolella voi nimeni näkyä. Pidän eniten seikkailupeleistä, joissa voi edetä hiippailemalla, enkä koskaan lakkaa puhumasta Jurassic Parkista ja Metal Gear Solidista. Olen vannoutunut konsolipelaaja, jonka suosikkipelejä ovat esimerkiksi Outer Wilds, Death Stranding ja The Last of Us Part II."

Muropaketin uusimmat