Kauhuseikkailu Amnesia 2 siirtyi ensi vuoteen. Surullinen hymiö!

13.07.2012 15:00 Miikka Lehtonen

Monen pelaajan syksy taisi juuri nyt mennä pilalle, sillä aikanaan lokakuun lopuksi luvattu Amnesia-jatko-osa ei näekään päivänvaloa alkuperin luvattuun aikaan. Eikä edes tämän vuoden puolella. A Machine For Pigs pyörähtää käyntiin vasta ensi vuonna ja mikä harmi, sillä peli kuulostaa mainiolta.

Kakkososaa varten mukaan värvätty ja nyt kommentteja jaellut Dan Pinchbeck on tunnettu Dear Estheristään, joka ei ollut niinkään peli kuin Valven Source-moottorilla tehty vaivoin interaktiivinen tarina. Mutta tarinana se oli sangen jees ja erittäin tunnelmallinen, joten Pinchbeck on kyllä oikea mies tekemään työtä Frictional Gamesin poikien kanssa. Mies on itse samaa mieltä ja uskoo, että A Machine for Pigs on ihanteellinen tilaisuus hyödyntää hänen uutta pakkomiellettään.

”Olen jumittanut täysin ympäristön avulla kerrottavaan tarinaan. Tiedän, että olemme menossa oikeaan suuntaan kenttäsuunnittelun ja taiteen kanssa kun huomaan ajattelevani, että en oikeastaan edes haluaisi lisätä tähän peliin käsikirjoitusta.”

Niinpä mies yrittääkin säästellä sanojaan ja antaa pelin ympäristöjen kertoa tarinaa.

”Uskon, että pelin maailma on paljon rikkaampi kuin The Dark Descentistä. Se kertoo pelaajalle itsestään paljon tarinaa. Se puhuttu osio on paljon psykologisempi.”

Pinchbeck selittää, että pelin keskeisenä teemana on kysymys siitä, kuka pelaaja oikeastaan on. Miksi hän on täällä? Missä ”täällä” on? Onko tämä edes todellista? Kliseen vaara on läsnä, mutta uskon, että tämä tiimi kyllä hoitaa homman. Mutta hoitaisi vähän nopeammin, sillä en millään jaksaisi odotella vuoteen 2013 asti.

Lisää aiheesta

Vuosikymmenen pelottavin peli saa jatkoa

Lue myös

Spelunky aiheuttaa pakkopelireaktioita – lue arvostelu

Suomalaispeli muistuttaa Counter-Strikeä, melkein liikaakin

The Secret World: toinen viikko ja maailman huonoin tankki