Uusimmat

”Kaunis ja vaikuttava seikkailupeli” The Gunk saapuu pian uusille alustoille ja saa myös toivotun lisäominaisuuden

15.02.2022 16:35 Muropaketin toimitus

Viime vuonna Xbox Game Passiin rantautunut peli saapuu pian myös Steamiin ja ”muille PC-alustoille”.

Joulukuussa arvostelimme Xboxilla viehättävän indieseikkailun The Gunk, jossa pelaaja lähtee siivoamaan vierasta planeettaa peittävää mustaa mönjää ja selvittämään muinaisia mysteerejä. Nyt peli on tulossa uusille alustoille PC:llä.

Kuten Eurogamer kertoo, rantautuu The Gunk kevään aikana ”Steamiin ja muille PC-alustoille”. Muista konsolikäännöksistä ei toistaiseksi ole kerrottu, mutta ei olisi kaukaa haettu arvaus, että The Gunk kääntyy ennen pitkää myös PlayStationille. Kyseessä ei kuitenkaan ole Microsoftin yksinoikeuspeli, vaan itsenäinen indiejulkaisu.

Keväällä peliin lisätään myös toivottu valokuvamoodi, jonka myötä pelaajat pääsevät ikuistamaan omia hetkiään näyttävässä pelimaailmassa. Tämä onkin hienoa, sillä myös Muropaketin arviossa peli sai kehuja visuaalisesta toteutuksesta. Kriitikkomme kirjoitti:

”The Gunk on huomattava kaunis peli. Sen maailma on kokoluokkaansa nähden erittäin kaunis ja vaikuttava, kulkipa pelaaja sitten vehreissä maisemissa tai mustan mönjän autioittamalla tasangolla.”

LUE MYÖS: Arvostelu | The Gunk on juuri sopivan rento seikkailupeli joululomalle

Vielä ei tiedetä, milloin Steam-versio pelistä julkaistaan, mutta siihen asti The Gunk on saatavilla PC:lle, Xbox Onelle ja Xbox Series X/S:lle Microsoftin pelikaupasta. Se kuuluu myös Xbox Game Passin valikoimaan.