UUSIMMAT

Kaunis, poikkeuksellinen ja piristävä seikkailu: Unfinished Swan

06.11.2012 22:00 Jukka O. Kauppinen

Tero Lehtiniemi ei mennyt tänään Japaniin, jonnekin vielä kauemmas. Nimittäin satujen salattuun maailmaan.

Unfinished Swan kertoo tarinan Monroesta, nuoresta pojasta joka äitinsä kuoleman jälkeen jää orvoksi. Taiteilija-äitinsä sadoista maalauksista hän saa kuitenkin ottaa orpokotiin ainoastaan yhden. Tämä päätyy joutsenmaalaukseen, jota äiti ei koskaan saanut valmiiksi.

Eräänä yönä Monroe kuitenkin herää siihen, että joutsen on kadonnut maalauksesta. Kultaiset räpylänjäljet johdattavat hänet ovelle, jota hänen mielestään ei aiemmin ollut olemassa.

Unfinished Swanin kirjamaisesti etenevä tarina on jaettu neljään osaan, joista jokaisella on oma teemansa. Näistä ensimmäinen on todennäköisesti kaikista vaikuttavin: oven takaa avautuu täysin valkoinen maailma, jossa Monroeta johdattavat eteenpäin ainoastaan joutsenen jälkeensä jättämät räpylänjäljet. Ideana on räiskiä mustepalloja ympäriinsä, jolloin valkoinen maailma alkaa ottaa lyijykynäpiirroksen kaltaisia muotoja ja maailmassa navigointi helpottuu. Myöhemmissä luvuissa maalaaminen jää taka-alalle, kun puzzlet alkavat vaatimaan esimerkiksi veden, fysiikan tai valon käyttöä.

Lue koko arvostelu: Unfinished Swan (PS3)

Lisää aiheesta

Flower (PS3)

Journey (PS3)

Tokyo Jungle (PS3)