Kävelevät aivokuolleet – arvostelussa se toinen The Walking Dead

06.04.2013 19:00 | Jukka O. Kauppinen

The Walking Dead on ihastuttanut meitä sarjakuvien ja Telltalen seikkailupelisarjan muodossa. Vähemmän silleen telkkarissa. Mutta nyt tuli se todellinen rimanalitus. Nimittäin Activisionin pikapikaa kokoonhutaisema The Walking Dead: Survival Instinct. Miikka Lehtonen raportoi maailmanlopun tunnelmista.

Selvästi kehitystiimillä on ollut pari hyvääkin ideaa. Pelin pääosassa nähdään TV-sarjastakin tuttu veljespari Daryl ja Merle Dixon, joiden rooleissa ovat aidot näyttelijät, ja se sijoittuu ajallisesti ennen sarjan tapahtumia. Tämä poistaa tietenkin välittömästi jännityksen siitä, miten päähenkilöille käy: molemmat olivat hyvissä ruumiin ja sielun voimissa mukana sarjassa, joten mahtavatkohan selvitä pelistä?

Mutta se hyvä idea: Daryl, Merle ja heidän mukaansa liittyvät satunnaiset kulkijat kiertävät pitkin Amerikan maita ja mantuja keräten selviytymistarvikkeita, ruokaa, bensaa ja muita tarvekaluja. Tehtävästä toiseen etenevässä pelissä pääsee tehtävien välissä valitsemaan, mitä reittejä pitkin ajaa. Tämä vaikuttaa bensan kulumisen ohella siihen, kohtaako matkalla vaaroja vai löytääkö esineitä. Jos käy tuuri, hyvä tai huono, ajomatka keskeytyy joko vapaaehtoiseen tai pakolliseen sivutehtävään, joista voi keräillä mukaansa loottia ja uusia selviytyjiä.

Ja kun itse lähtee suorittamaan tehtävää, voi tekoälykavereille nakittaa tehtäviä. Kaikilla on omat ominaisuutensa, jotka määrittävät, miten hyviä he ovat erilaisissa hommissa. Pistetäänkö joku keräämään ruokaa tai bensaa, etsimään ammuksia tai vahtimaan autoa? Kaikissa hommissa on omat riskinsä. Annetaanko mukaan aseita vai pidetäänkö ne pelaajan itsensä käytössä? Miten jaat kamat, kun mitään ei ole koskaan tarpeeksi? Eikä autoonkaan mahdu kuin tietty määrä matkustajia, muut jäävät tien viereen itkemään. Vaikeita valintoja, jotka tunnetusti ovat zombiviihteen selkäranka.

Lue koko arvostelu: The Walking Dead: Survival Instinct (PC, PS3, Xbox 360)

Lisää aiheesta

Arvostelu: The Walking Dead -sarjakuva on tuntuvasti televisiosarjaa kiinnostavampi tapaus

Herkullinen ajatusleikki: The Walking Dead C-64:llä

The Walking Dead Episode 5: No Time Left (Mac, PC, PS3, Xbox 360)

The Walking Dead Episode 4: Around Every Corner (Mac, PC, PS3, Xbox 360)

The Walking Dead Episode 3: Long Road Ahead (Mac, PC, PS3, Xbox 360)

The Walking Dead episode 2: Starved For Help (Mac, PC, PlayStation 3, Xbox 360)

The Walking Dead episode 1: A New Day (Mac, PC, PS3, Xbox 360)