UUSIMMAT

Kehittäjä julkaisi arvioita omasta pelistään Steamissa – Peli poistettiin myynnistä

19.01.2017 13:00 | Muropaketin toimitus

Art of Stealth -hiiviskelypeli on poistettu Steamin pelikaupasta. Valve teki päätöksen pelikehittäjien julkaistua kehuvia arvioita omasta pelistään.

Pelijakelupalvelu Steamia hallinnoiva Valve on poistanut hiiviskelypeli Art of Stealthin myynnistä, kertoo Kotaku. Vasta 12. tammikuuta ilmestynyt peli on yhä niiden pelattavissa, jotka ostivat sen aiemmin, mutta peli on poistettu Steamin kauppasivulta.

Syy pelin poistamisen takana on erikoinen: Valve kertoi toissapäivänä päättäneensä yhteistyön pelin kehittäjän Matan Cohenin kanssa kun paljastui, että Cohen oli julkaissut palvelussa useita kehuvia arvioita omasta pelistään. Valven mukaan Cohen loi Steamiin lukuisia käyttäjäprofiileja, joiden nimissä hän julkaisi arviot.

Kotakun mukaan Art of Stealth oli saanut kehnoja arvioita, ja tubettaja Jim Sterling oli myös haukkunut pelin suorasanaisesti tuoreella videollaan. Pelin kehittäjätiimi on vaatinut videon poistamista YouTubesta, ja Sterlingin mukaan kehittäjät ovat uhanneet häntä myös oikeustoimilla.

Sterlingin arvosteluvideon näet alta.

Steam
Kaikki jutut aiheesta