Pelikehittäjät eivät innostu lohkoketjuteknologiasta: “En kannata sademetsien polttamista, jotta joku voi omistaa JPEG-kuvan”

21.01.2022 21:28 Muropaketin toimitus

Uuden tutkimuksen mukaan pelikehittäjät haluavat, että peliteollisuus kieltää lohkoketjuteknologian käyttämisen pelialalla.

GDC State Of The Game Industry -tutkimus on osoittanut, että pelikehittäjät eivät innostu lohkoketjuteknologiasta ja kryptovaluutasta. Asiasta kertoo Eurogamer.

Kyselyyn osallistui 2 700 henkilöä. 70 prosenttia pelikehittäjistä ilmoittivat, että heitä ei kiinnosta NFT ja kryptovaluutta. 72 prosenttia osallistujista oli sitä mieltä, että kryptovaluutta maksujärjestelmänä ei ole mielenkiintoinen.

“Mielestäni kyse on teknologiasta, jolle ei ole mitään käyttöä. Kryptovaluutasta ollaan kiinnostuneita eräänlaisena uhkapelinä, josta voi hyötyä. Tästä huolimatta kryptovaluutalla ei ole sellaista kysyntää, että siitä voisi tulla todellinen valuutta”, kertoi eräs tutkimukseen osallistuneista.

Toisilla oli jyrkempiä näkemyksiä, sillä eräiden kehittäjien mielestä lohkoketjuteknologia tulisi kieltää peliteollisuudessa, koska sillä on niin valtavia negatiivisia seurauksia ympäristölle.

“En kannata sademetsien polttamista, jotta joku voi omistaa JPEG-kuvan”, pelikehittäjä tiivisti.

Konami ja Ubisoft ovat lähteneet mukaan NFT-huumaan, mutta se ei ole saanut pelaajilta hyväksyntää. Lisäksi Square Enix ja EA uskovat, että lohkoketjuteknologia muodostuu tärkeäksi osaksi peliteollisuutta. Sega on sen sijaan ottanut vakavasti pelaajien palautteen, ja lopettanut väliaikaisesti suunnitelmansa lohkoketjuteknologiaa kohtaan.