Uusimmat

Kehutut Amnesia-kauhupelit saapuvat PlayStation 4:lle marraskuussa

20.10.2016 14:00 Tuukka Hämäläinen

amnesia-thedarkdescent-001

Amnesia-pelisarjan suositut kauhupelit kääntyvät viimein myös konsoleille. Amnesia: The Dark Descent saapuu marraskuussa PlayStation 4:lle lisä- ja jatko-osiensa kera.

Kauhupelisarja Amnesia (2010-2013) saapuu pian PlayStation 4:lle kahden pelin yhteisjulkaisuna. Amnesia: Collection saapuu pleikkarille 22. marraskuuta. Kyseessä on pelien ensimmäinen konsolikäännös.

Mukana kokoelmassa ovat alkuperäinen Frictional Gamesin kehittämä Amnesia: The Dark Descent (2010), pelin lisäosa Amnesia: Justine, sekä The Chinese Roomin kehittämä jatko-osa Amnesia: A Machine for Pigs (2013). Amnesia-pelit ovat saaneet voittopuolisesti positiivisia arvioita, joissa ylistetään erityisesti karmivaa tunnelmaa ja pelien tarinankerrontaa.

Domen kriitikko kirjoitti jatko-osasta seuraavasti: ”Tunnelmaa voi leikata veitsellä loppumetreille saakka. Osittain suomalaisvoimin rakennettu äänimaailma hakee vertaistaan, ja käsikirjoitukseen on nähty enemmän vaivaa kuin monessa kolmen A:n julkaisussa.”

Alla olevassa Amnesia: Collectionin julkistustrailerissa korostetaan yhtä Amnesian suosion salaisuutta, eli Let’s Play -videoita.

Amnesia
Kaikki jutut aiheesta

Tuukka Hämäläinen

"Olen kirjailija ja toimittaja, joka on avustanut Muropakettia vakituisesti vuodesta 2016 alkaen. Juttuja kirjoittelen pääasiassa pelipuolelle, mutta myös leffapuolella voi nimeni näkyä. Pidän eniten seikkailupeleistä, joissa voi edetä hiippailemalla, enkä koskaan lakkaa puhumasta Jurassic Parkista ja Metal Gear Solidista. Olen vannoutunut konsolipelaaja, jonka suosikkipelejä ovat esimerkiksi Outer Wilds, Death Stranding ja The Last of Us Part II."

Muropaketin uusimmat