Keiji Inafunen Mega Man -lämmittely meni reisille mutta ei se mitään, tehdään sitten anime

18.08.2015 20:00 | Jukka O. Kauppinen

Mega Man -peleistään muistettu ja rakastettu Keiji Inafune sekä osaa failaa joukkorahoituksen salat. Mega Man -lämmittely Mighty Number 9. vaati pari Kickstarter-kierrosta, että pelinkehitykseen saadaan rahat kasaan – ja vaikka meininki näytti hetken hyvältä, nyt pelin julkaisu on siirtynyt jo ensi vuoden puolelle, eivätkä fanitkaan ole tiemmä ihan täysin tyytyväisiä tapahtumien kulkuun.

Mutta ei se mitään, pistetään pystyyn uuden pelin keräys, tuumi Inafune kavereineen. Mitä siitä, että edellinenkään ei ole vielä valmis.

Ja niinhän siinä sitten kävi, että Mega Man Legendsin henkiseksi jatko-osaksi suunniteltu Red Ash ei saanut kasaan edes minimipottiaan, ei vaikka pelin kehityksen kustantajaksi lupautui kiinalainen roskatehtailija FUZE.

Osasyitä rahoituskierroksen epäonnistumiseen lienevät sekä aiemman projektin harhautuminen sivuraiteille että omituinen nimeämiskäytäntö. Jaa, Mighty Number 9. on siis Mega Man, okei. Ja jollain äärimmäisellä fanilogiikalla Red Ash on siis Mega Man Legends. Ookei. Ihan hyvä jos fanien salatietoantureita kutkattaa, mutta rahat vain pitäisi saada vähän isommaltakin porukalta, mikä ei nyt onnistunut.

Ei silti hätää! Olittekos huomanneet, että Inafunella olikin pystyssä KAKSI Red Ash -joukkorahoituskeräystä? Se toinenpa sai pottinsa! Peli ei, mutta anime sai minimitavoitteen mukaisen 150 000 taalaa täyteen.

Vaan sitten mennäänkin huumorilinjalle. Animen tekijät näet pistivät pystyyn heti toisen joukkorahoituskampanjan, sillä ensimmäisellä saatiin kasaan vain se minimi, jolla anime ylipäätään pystytään tekemään. Toisella kampanjalla, jota pyöritetään leffafirman omilla sivuilla, haetaan lisää rahaa, jotta animesta voidaan tehdä 12 minuutin sijaan kokonaiset 30 minuuttia pitkä.

Kuulostaa vähän Star Citizen -henkiseltä touhulta, mutta epäilen vähän saavatko animistit toisella keräyksellään vielä 130 000 taalaa.

Vaan onhan tämäkin yksi tapa toimia. Keräystä keräyksen perään, kyllä jokin lopulta onnistuu!

Lisätietoja: https://www.kickstarter.com/projects/mightyno9/red-ash-magicicada-by-studio4c/

Lisätietoja: http://www.fun-and.studio4c.jp/index.php?page=project&mode=red_ash_en

Lisää aiheesta

Keiji Inafune tekee epävirallista jatkoa Mega Man Legendsille  

Red Ashin tarina sai yllättävän käänteen: kiinalainen hämäräfirma rahoittajaksi