Keiltä valmistajilta saa luotettavimmat näytönohjaimet ja emolevyt? Jälleenmyyjän tilasto paljastaa

04.02.2023 16:16 Muropaketin toimitus

Tietotekniikkakomponentit saattavat silloin tällöin vikaantua, ja merkkien välillä on myös eroja. Jälleenmyyjä päätti valistaa kansaa, ja kertoi vikaantumistilastoistaan. Lisäksi mukana oli takuukorjausten nopeus.

Sveitsiläinen PC-jälleenmyyjä Digitec tarjosi dataa viimeisten kahden vuoden ajalta. Niistä selviää, että Delliltä ei ollut vikaantuneita näytönohjaimia lainkaan.

Dellin kärkisija selittynee sillä, että heidän toimittamansa näytönohjaimet on suunnattu ammattikäyttöön. Näihin kuuluu esimerkiksi Nvidia A6000, jota ei voi ylikellottaa.

Toisena oli Asrock, ja heidän näytönohjaimistaan vikaantui vain 0,3 prosenttia ensimmäisen 24 kuukauden aikana. Mainittakoon, että he valmistavat pelkästään AMD:n kortteja. Asrockia seurasi Gainward, Inno3D, PNY ja Palit.

Kaksi eniten vikaantuneita näytönohjaimia valmistaneita yrityksiä olivat Sapphire ja XFX. Silmiinpistävästi Sapphire valmistaa Asrockin tapaan vain AMD:n kortteja.

Sapphire kuitenkin niitti kunniaa ja mainetta takuukorjausten nopeudessa. Heillä kesti vain keskimäärin kolme päivää kortin huoltoon saapumisesta, kun se oli jo takaisin asiakkaalla. Gigabytellä meni tähän prosessiin eniten aikaa, eli 18 päivää. Alla taulukot, joissa mukana myös emolevyt.