Keksitty GTA-murhauutinen sai pelaajat suuttumaan brittitoimittajalle

27.07.2010 11:30 | Miikka Lehtonen

Kyllä Englannissa osataan hyvät journalistiset tavat! Paikallinen brittitoimittaja yritti ratsastaa kuuluisuuteen julkaisemalla shokeeraavan jutun, jonka mukaan Rockstar yritti rahastaa Englannissa riehuneen murhaajan muistolla. Kun lukijat äkkäsivät, että juttu oli keksitty, toimittaja innostui ihmettelemään, että ovatpa nämä aikuiset lapset nyt niin kovin herkkähipiäisiä, kun näin vähästä suuttuvat.

Okei, Daily Star ei ole se lehdistä luotettavin, mutta on silti aika heikkoa, kun lehden toimittaja väittää faktana, että Rockstar on kehittämässä ”GTA Rothbury” -peliä, joka perustuisi Englannissa poliiseja ja itsensä ampuneen Raoul Moatin viimeisiin päiviin. Uutisessa jeesusteltiin kunnolla kamalien pelaajien ja moraalittomien pelikustantajien moraalittomuudella: ”Eihän Moatin ruumis ole vielä edes jäähtynyt!”, lehti kauhisteli. Eikä siinä vielä kaikki: lehden toimittajat kävivät myös kunnon paskajournalismin perinteitä vaalien kärkkymässä itkuisia ja järkyttyneitä kommentteja Moatin uhrien omaisilta.

Yllättäen lehden ostaneet pelaajat eivät nielleet uutisia ihan kylmiltään, vaan tajusivat heti jonkun pässin keksineen nyt omiaan. Tästäkös lehden toimittaja suuttui. Hän kummasteli Facebook-sivullaan, miten aikuiset ihmiset ottavat tällaiset pikkujutut niin kovin tosissaan. ”Enhän minä nyt holocaustia kiistänyt”, mies hämmästeli ja heitti toki mukaan myös vihjauksia siitä, että kenties häntä arvostelleet olivatkin elämättömiä olmeja.

Toimittaja itse osoitti siis loppuun saakka totaalista tyhmyyttään, mutta hänen esimiehensä olivat edes hieman fiksumpia, sillä lehti esitti äskettäin anteeksipyynnön ja vahvisti, että uutinen oli keksitty. ”Emme tehneet tällä kerralla taustatyötämme tarpeeksi hyvin”, päätoimittaja selitti. Ette niin, ette myöskään toimittajianne palkatessanne.

Asiaan kuuluvia linkkejä ja kuvakaappauksia alkuperäisestä uutisesta voi käydä ihailemassa alla olevasta linkistä.

Lähde: Techdirt

Lue myös

Creative HS-930i – saako rahalla laatua?

GTA V sijoittuu Hollywoodiin. Ehkä. Kenties… vai eikö kumminkaan?

Arvostelu: Bang!

Deathspank (PS3, Xbox 360)