Uusimmat

Kerbal Space Programin tekijä sai tarpeekseen

01.06.2016 22:00 Jukka O. Kauppinen

Avaruuspeli Kerbal Space Programin ympärillä kohistiin kuukausi sitten kovasti. Jaa että indiehittiä tehdään lähes orjatyönä? Sattumaako vain, mutta nyt pelin pääkehittäjä kertoo saaneensa tarpeekseen.

”Haluan epätoivoisesti elämääni jotain muutakin, jotain uutta. Haluan tehdä muutakin kuin yhtä ainoaa peliä”, vuodattaa Felipe Falanghe.

”Kerbalista on tullut enemmän kuin peli ja se on ylittänyt kaikki odotukseni kolossaalisesti.”

Falanghe suuntaa nyt tuntemattomille vesille tekemään jotain ihan muuta, ja jättää pelinsä muun tiimin käsiin. Hän alleviivaa, että Kerbalin kehitys jatkuu ja teokselle on selvät tulevaisuuden suuntaviivat.

Voi toki olla niinkin, että Kerbalin taustalla vaikuttavat olosuhteet ovat yksi syy irtautumiseen. Tai sitten eivät.

Pelin kehitykseen osallistuneet palkatut kehittäjät ovat kertoilleet netissä kauhutarinoita 80-tuntisista työviikoista, joita on tehty puhtaasti sen takia, että yhtiön johto on asettanut projektille sisäisiä deadlinejä ymmärtämättä mitään tilaamansa työn suuruudesta tai vaadittavista työmääristä. Kun aika sitten on loppunut kesken, peliä on tehty tarvittaessa vaikka suunnilleen kellon ympäri. Osittain tämä saattaa johtua siitä, että pelin julkaissut Squad ei ole oikeasti pelinkehitysfirma, vaan mainostoimisto, jonka erään omistajan lempiprojekti Kerbal Space Program on.

Tiettävästi Kerbal Space Program on miljoonamyyntiensä avulla pelastanut meksikolaisen mainostoimiston talouden konkurssin partaalta, mutta vähemmän positiivisesti rahoja ei suinkaan ole pumpattu takaisin kehitykseen, vaan muiden omistajien omiin unelmaprojekteihin. Toinen omistajista haluaa tehdä elokuvia, toinen taas pyörittää omaa levy-yhtiötään. Squadin tulot rahoittavat molempia projekteja. Samaan aikaan firma tarjoaa projektiin palkatuille kehittäjille sopimuksia, jotka maksavat vuodessa noin 2400 taalaa. Ei, en unohtanut luvusta nollaa.

Lähde: My Farewell to KSP

Lisää aiheesta

Huhupartio: Kerbal Space Programia kehitetään miltei orjatyönä

Kerbaliin on tehty modi poikineen – ja tässä niitä kiintotähtiä

Kerbal Space Program (PC, Mac, Linux)

Kerbal Space Program – moditaivaan kiintotähtiä