Keskeneräisenä julkaistu indiepeli hylättiin, kehittäjät suunnittelevat jatko-osaa

07.05.2014 18:00 | Miikka Lehtonen

Voi Townsia. Aikanaan lupaavalta Dwarf Fortress -hengenheimolaiselta vaikuttanut strategiapeli julkaistiin aivan raakileena, sai huonon maineen ja joutui vaikeuksiin. Moni odotti innolla sitä, että pelistä tulisi valmis. Ja nyt näin ei koskaan käy.

Kun tutustuimme Townsiin loppuvuodesta 2012, peli oli jo kohun keskellä. Se oli ensimmäisiä Steamin Early Access -ohjelmaan osallistuneita pelejä, eli sitä myytiin pelaajille keskeneräisenä sillä lupauksella, että heidän rahoillaan kehittäjät tekisivät pelin sitten valmiiksi. Paitsi että Towns ei tätä mitenkään ostajakandidaateilleen kertonut ja niinpä moni pettyi karvaasti kun paketista paljastui buginen paske, josta puuttui aivan perusmekaniikkaa ja moni muukaan juttu ei toiminut.

Pelissä oli kuitenkin ideaa ja niinpä minäkin jäin innolla odottamaan tulevia päivityksiä. Päivityksiä, joita ei sitten tullut kovin monta. Eikä tule enää ainuttakaan, sillä Towns on nyt kuopattu. Syynä ovat tiimin foorumeilleen tekemän postauksen mukaan myynnit, jotka olivat niin heikkoja, että kehitystiimi ei pysty enää maksamaan palkkojaan pelin myynneillä. Ja niinpä Towns tulee jäämään keskeneräiseksi peliksi, josta puuttuu yhä aivan perustason juttuja. Mutta hei, voit silti ostaa sen 12 eurolla Steamista vaikka tältä istumalta, ilman mainintaakaan pelin tilasta tai kohtalosta!

Ja jos tämä ei vielä ole tarpeeksi arveluttavaa, pelin koodari mainostaa myös ”sori vaan mutta se oli siinä” -viestinsä lopussa, että kehitystiimi haluaisi kovasti tehdä Towns 2:n. Sepä varmasti edellisen pelin ostaneita miellyttääkin.

Jos puhutaan hetki vakavasti, näinhän siinä joskus väistämättä käy. Kehittäjienkin täytyy elää ja jos peli ei myy sen vertaa, että siitä elantonsa saisi, minkäs sille sitten teet? Ongelma onkin siinä, että kehitystiimi on käyttäytynyt alusta saakka arveluttavasti ja omilla toimillaan tuonut itsensä ja pelinsä niskaan paljon huonoa PR:ää. Voidaan vain arvailla, miten suuri osa nykyisistä ongelmista johtuu niistä, mutta tuskin aivan pieni osa.

Lähde: SMP-foorumit

Lisää aiheesta

Towns (alfa) (Linux, Mac, PC)

Townsin varoittava esimerkki: kun Greenlight räjähtää silmille