Uusimmat

Keskitysleiriräiskinnässä Auschwitzin natsit saavat potut pottuina

12.12.2010 19:00 Jukka O. Kauppinen

Concentration Camp Simulatoria/Manageria odotellessa pelaajat voivat kääntää katseensa Auschwitzin tuhoamisleirin suuntaan ja ladata Schmeisserinsä natsintappokuulilla. Sonderkommando Revolt -pelissä näet kuuluisan tuhoamisleirin tapahtumat käännetään päälaelleen.

Provokatiiviselta kuulostava Sonderkommando Revolt on muutenkin hämmentävä tapaus. Peli on näet tehty ikivanhaa Wolfenstein 3D:tä modaamalla. Lopputulosta ei voi kutsua realistiseksi saati moderniksi, mutta ehkä näin tapahtumia ja ympäristöä on muutettu myös etäisemmäksi ja vähemmän järkyttäviksi.

Kaiken lisäksi peli pohjautuu tositapahtumiin. Auschwitzissä näet oikeasti kapinoitiin vuonna 1944. Kapinassa menehtyi kolme vartijaa ja kapinoinutta 451 sonderkommandoa, eli leirin työvoimaksi värvättyä vankia. Englanninkielisessä historiikissa tapahtumaa kutsutaankin termillä ”Sonderkommando revolt”.

Pelisä vangit ovat kuitenkin varustautuneet historiallisia esikuviaan paremmin. Kapinoijat eivät mellasta hakuilla, itse tehdyillä räjähteillä tai muilla työkaluilla, vaan tuhoamisleirillä todellisuudessakin ollut Zalmen Gradowski -niminen päähenkilö teurastaa tiensä natsilaumojen läpi kunnon tuliaseilla varustettuna.

Peli julkaistaan maksuttomana nettilatauksena 1.1.2011. Tekijät kertovat suunnittelevansa kokonaista pelitrilogiaa, jonka seuraavat osat ovat Sonder 2 – Warsaw Uprising ja Sonder 3 – Mission: Treblinka.

Lisätietoja: Sonderkommando Revolt

Lue myös

Cutthroat Caverns (Lautapeli)

Gran Turismo 5 (PS3)

Red Orchestra 2 uhoaa: pieksämme Call of Dutyn

San Andreas vie Rockstarin taas oikeuden eteen

Muropaketin uusimmat