Keskiverron kaahailun kertausta – nyt PS4-versiona – NFS Rivals

10.07.2014 22:30 | Jukka O. Kauppinen

Miika J.K. Halmela viihtyi männätalvena NFS Rivals –ajopelin Xbox 360 –version parissa. Juho Anttila puolestaan kokeili PS4-versiota ja pienen päällekkäisyyden johdosta päätyi tekemään siitäkin täysimittaisen arvostelun. Eipä se mitään, julkaistaan nyt kotvasta myöhemmin.

Ennen tien päälle pääsemistä valitaan ensin puoli. Ollako poliisi, vaiko Fast and Furious -henkinen katukaahari. Valinta ei tosin ole lopullinen, sillä naapurikampanjan puolelle voi hypätä koska vain. Itse asiassa eri puolen pelikokemuksissa on muutakin erilaista kuin erinäköiset autot.

Katukaaharit ajavat kilpaa toisiaan ja kelloa vastaan erilaisissa haasteissa. Mitä enemmän kaaosta kilvanajajat saavat aikaiseksi, sitä enemmän poliisi kiinnostuu näiden tekemisistä. Toisaalta samalla kasvaa myös pistekerroin, joten tien päällä kannattaa riehua niin pitkään kuin rohkeus vain riittää.

Kertyneen pistepotin saa kotiutettua piilopaikkaan palaamalla. Samalla nollataan myös pistekerroin. Toisaalta jos auto hajoaa alta tai poliisi nappaa rikollisen tien päältä, pistepotti nollataan saman tien. Ei tässä nyt ihan Dark Souls -tyylisestä kokemuksesta puhuta, mutta riskinottoon kannustava ja siitä palkitseva järjestelmä tältä osin mieleen myös From Softwaren roolipeliklassikon. Syö nimittäin miestä, kun huolella kasattu muhkea pistepotti katoaa taivaan tuuliin innokkaan poliisin laittaessa urheiluauton rusinaksi.

Lue koko arvostelu: Need for Speed: Rivals (PS4)

 

Need for Speed Rivals (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Edeltäjänsä tavoin avoimeen maailmaan sijoittuva hurjastelu Need for Speed Rivals on ruotsalaisen, varta vasten NfS-pelien tuottamiseen perustetun Ghost Gamesin esikoinen ja samalla kelpo todiste siitä, että sarjan tulevaisuus lepää selvästi hyvissä käsissä. Rakas länsinaapurimme ei vastannut kehitystyöstä kuitenkaan aivan yksin, vaan haamustudio sai vetoapua Isossa-Britanniassa päämajaansa pitävältä Criterion Gamesilta. Brittipuotihan vastasi muiden tunnettujen kaahailupelien (muun muassaBurnoutit) ohella esimerkiksi Need for Speed: Hot Pursuitista ja Most Wantedista. Ei siis muuta kuin talla pohjaan ja menoksi!

 

Lisää aiheesta

Need for Speed Most Wanted (PC, PS3, Xbox 360) 

Need For Speed: Hot Pursuit (PC, PS3, Wii, Xbox 360) 

Need for Speed: Nitro (Wii)

Need for Speed: The Run (PC, PS3, Wii, Xbox 360) 

Shift 2 Unleashed (PC, PS3, Xbox 360)