Kevät on täynnä sotahommia: Wargame, Confrontation, Combat Wings…

10.02.2012 14:25 | Jukka O. Kauppinen

Talven muuttuessa kevääksi ei sotahommia tarvitse onneksi lopettaa, vaikka panzerit täytyykin työntää talliin vuosihuoltoon. Eihän nyt komiaa kulkupeliä sovi kurassa ajattaa. Laitetaan sen sijaan ajoon vähän modernimpaa kalustoa, joka mutakylpy ei haittaa.

PAN Vision Finland näet julkaisee jo ensi viikolla Wargame: European Escalation -sotapelin. Se vie pelaajat kuvitteellisen sodan maisemiin ja esittää hyytävän ”mitä jos?” -teorian niin sanotun kylmän sodan jälkeisistä vuosista. Yhdysvaltojen ja läntisen Euroopan maat edustavat NATOn joukkoja. Heitä vastassa ovat Varsovan liiton armeijat.

Ranskalaisen Eugen Systemsin (Act of War, RUSE) luoma Wargame: European Escalation rakentuu perinteisten strategiapelien avainpiirteiden varaan. Taktikoinnilla, oikeanlaisilla joukkojen valinnoilla ja sijoittamisilla on suuri merkitys yksittäisten taisteluiden kannalta. Reaaliaikaisesti etenevä peli vaatii nokkeluutta, reagointikykyä ja tiukkoja päätöksiä.

Tapahtumat sijoittuvat vuosiin 1975 – 1985, joka on aikakautena epätavallinen strategiapelien rintamalla. Peli tarkastelee kylmän sodan valtioita, asenteita ja luonnollisesti myös tuon ajan armeijakalustoa. Ydinsodan uhka, valtavat armeijat ja kiehtovat liittoumat luovat omintakeisia jännitteitä aikakauden sodankäynnille.

Pelin suolana toimii huikea IRISZOOM-tekniikka, jonka ansiosta peliä voidaan tarkentaa ja loitontaa häkellyttävän vapaasti, aina suurelta maailmankartalta suoraan taistelun ytimeen. Wargamen lukuisat ominaisuudet, näyttävä grafiikka, toisistaan eroavat armeija- ja joukkuetyypit sekä verkkopeliominaisuudet tekevät pelistä ainutlaatuisen ja vertaansa vailla olevan strategiapelikokonaisuuden.

Wargame: European Escalation julkaistaan 16. helmikuuta PC:lle 34,90 euron hintalapun kera.

Lisätietoja: www.wargame-ee.com

 

 

Lisää upeita pelivideoita (e)Domen videokanavalta osoitteesta https://www.youtube.com/user/wwweDomenet

 

Sotahommia jatketaan sen jälkeen ilmassa. 23. maaliskuuta näet saapuu lentosotarähinä Combat Wings.

Samalle päivälle osuu myös suositun toimintapelin uusintajulkaisu, kun Sniper: Ghost Warrior Platinum ilmestyy PlayStation 3 -konsolille.

Lisätietoja: http://www.panvision.com/pelit

Lisää aiheesta

Act of War: Direct Action (pc)

Combat Wings: The Great Battles of World War II -ensikosketus

RUSE (PC, PS3, Xbox 360)

Sniper: Ghost Warrior (PC, Xbox 360)

Lue myös

Commodore: A Company on the Edge – upea historiateos kovissa kansissa

Domen arvosteluviikko: hela tammikuu 2012

Skabaa ja voita: himoitsemasi PS Vita -peli, minihiiri ja Pinstripe-muistitikku!

Testissä PC-versiot: Batman Arkham City ja Assassin’s Creed Revelations

Keskustelu

Ja valitettavasti videoiden perusteella tämä on täyttä arcadea. No, onneksi on Combat Mission.

Mitä hel…? Pelissä voi zoomata, siinä on grafiikat, armeijat eroavat toisistaan (!!!) ja jopa netissä voi pelata. Kyllä nyt on jotain ihan uutta tulossa… Todellakin…

Muropaketin uusimmat