Kickstarter-failaus vei korttipelifirman oikeuteen

04.05.2014 14:00 | Juho Anttila

Asylum Playing Cards

Yhteisörahoituksen avulla on tuotettu jo nyt monta hienoa peliä. Jokaista onnistumista kohden löytyy kuitenkin vähintään yksi projekti, joka on tavalla tai toisella epäonnistunut. Usein tarvittavaa rahoitusta ei saada kasaan, mutta välillä lopputuote jää valmistumatta, vaikka keräystavoitteet täyttyisivätkin. Viimeksi mainitut tilanteet ovat kuluttajan kannalta kaikkein hankalimpia.

Näin kävi myös Altius Managementin Asylum Playing Cards -korttipelille. Peli ylitti alkuperäisen 15 000 dollarin keräystavoitteensa yli 10 000 dollarilla jo vuonna 2012, mutta tukijat eivät ole vieläkään saaneet vastinetta rahoilleen. Nyt Washingtonin osavaltio on haastanut Altius Managementin asian tiimoilta oikeuteen.

Osavaltio hakee rahojen palautusta projektin tukijoille, 2000 dollarin sakkoja ja asianajokulujaan maksettavaksi Altius Managementin toimesta. Virallisen tiedotteen mukaan osavaltio ei katso hyvällä yhteisörahoitusvarkauksia. Samaa näkemystä tukevat myös Kickstarterin omat säännöt, joiden mukaan Kickstarter-projektien luojilla on juridinen vastuu lupaustensa täyttämisestä.

Oikeudenkäynnistä muodostuu samalla mielenkiintoinen ennakkotapaus. Jos Altius Management saa oikeudessa nenilleen, odotettavissa lienee lisää vastaavia oikeudenkäyntejä. Kuluttajan oikeusturva paranee ja lisäksi ennakkotapaus pakottaa Kickstarter-rahoituksen hakemista harkitsevat miettimään tavoitteensa ja kustannusarvionsa kuntoon kahta tarkemmin.

Lähde: Joystiq

Lisää aiheesta

Fanipelistä ei tullut oikeaa peliä, ei edes Kickstarterin kautta

Sekopäinen sammakkopeli tavoittelee Kickstarterissa kahta miljardia: ”ostetaan Oculus Rift takaisin”

Tissitappelupeli heruttaa lappubikineillä ja stringeillä – ”väkivaltainen, siisti ja seksikäs”