Uusimmat

Kickstarterin pelipomo: ”pelaajat eivät tajua miten pelejä tehdään”

16.05.2016 12:00 Jukka O. Kauppinen

Kickstarter nousi jokunen vuosi sitten rakettimaisesti tärkeään asemaan pelialalla, ja ihan perustellusti. Joukkorahoituspalvelun kautta moni pelitiimi löysi uuden kanavan, jonka avulla pelejä päästiin tekemään ihan uudella pöhinällä.

Kickstarter näkee pelit erittäin tärkeänä osana konseptiaan, ja yhtiöllä on oma puhtaasti peleihin keskittynyt pomonsakin. Pelijoukkorahapomo Luke Crane on ehtinyt nähdä muutamassa vuodessa paljon muutoksia pelien rahoituskuvioissa:

”Tukijoista on tullut paljon tarkempia. He miettivät ehdotettujen projektien uskottavuutta, tsekkaavat millainen demo pelistä on tarjolla tai miten alkuvaiheissaan tekijät ovat.”

”Samalla on hienoa, että olemme voineet avata pelaajille ikkunan pelintekemisen maailmaan ja siihen miten luovat prosessit toimivat. Mutta samalla on tullut selväksi, että pelaajat eivät tiedä yhtään mitään siitä miten pelejä tehdään. He tekevät aivan älyttömiä johtopäätöksiä ja tuomitsevat pelitiimien tekemisiä väärin perustein”, Crane kummastelee.

Crane näkee kuvion silti positiivisena ja naureskelee, että pelintekijöiden kannalta Kickstarter tarkoittaa esimerkiksi jatkuvaa bloggaamista pelinteosta. Tukijat on pidettävä kartalla ja tyytyväisinä, myös sen jälkeen kun rahat on saatu.

Lisää Kickstarterin peliajatuksia NoDontDie-saitin haastattelusta:

Lisätietoja: Luke Crane

Lisää aiheesta

John Romeron räiskintäpeli-Kickstarter peruttiin

Oculus jatkaa tukijoidensa tylyttämistä

Rakenna oma peliautosi – ja 3D-tulosta se

Tyttö onkin taistelulaiva – jo on peli