UUSIMMAT

Kiehtovaa avaruussotaa Suosittelemme-peukun edestä: arvostelussa Battlefleet Gothic: Armada

05.05.2016 10:00 Jukka O. Kauppinen

Avaruuden örkkimerirosvolaivastoja ja lentäviä, raskaasti aseistettuja katedraaleja! Warhammer 40K -avaruussota ei ole ollut koskaan näin upeaa, kuten Miikka Lehtonen kertoo meille Battlefleet Gothic: Armadan arvostelussa:

Battlefleet Gothic on peli, joka vaatii paljon mikromanagerointia tai delegointia. Laivastossa on parhaimmillaan kymmenkunta alusta, joita kaikkia pitäisi komentaa yhtä aikaa. Onneksi tekoälylle voi antaa aika paljon fiksuja käskyjä, joiden mukaan aluksia yritetään sitten komentaa pelaajan huomion ollessa muualla. Aluksille voi komentaa haluamansa etäisyyden, määrätä, mitä kylkeä ne yrittävät pitää vihollisia kohti ja vaikka myös säätää erilaisia kykyjä käytettäväksi automaattisesti aina kun siihen on tilaisuus.

Pelaaja voi myös priorisoida eri viholliskohteita ja tekoäly yrittää sitten automaattisesti komentaa laivastoa hyökkäilemään annettujen taktiikoiden mukaan näiden kimppuun. Käytännössä kokonaan käsiään ei voi ikinä pestä touhusta, vaan voitto ratkaistaan moniajamalla.

Battlefleet Gothic ei ole helppo peli, mutta sitäkin tyydyttävämpi. Pelin edetessä alukset saavat jos jonkinlaisia erikoisaseita ja –kykyjä. Itse esimerkiksi suosin torpedolaivoissani erikoiskykyä, jolla voi tehdä pienen warppihypyn, eli käytännössä siirtää alusta silmänräpäyksessä hieman eri paikkaan ja suuntaan. Koska torpedot laukaistaan keulasta suoraan eteenpäin, viholliset kuvittelevat helposti olevansa turvassa aluksen sivussa lipuessaan. Sitten Retribution of Mars –laivani yllättäen hyppääkin syrjään ja torpedoputket osoittavat suoraan vihollisaluksen kylkeen. Voi sitä fiilistä!

Alukset ottavat taisteluissa monipuolisesti vahinkoa, menettävät asejärjestelmiensä hallintaa, syttyvät palamaan ja niin edelleen. Aluksia voi myös käskeä tähtäämään vaikka vihollisten moottoreihin tai generaattoreihin, jolloin ne hajoavat todennäköisemmin. Fiilis on kuin avaruuteen sijoitettua toisen maailmansodan laivastopeliä pelaisi!

Lue koko arvostelu: Battlefleet Gothic: Armada on rautaista avaruussotaa (PC)

Battlefleet Gothic Armada

Lisää aiheesta

Battlefleet Gothic: Armada –ennakko – sotaa Warhammer-avaruudessa (PC)

Warhammer – The End Times: Vermintide (PC, PS4, Xbox One)

Warhammer 40K: Armageddon (PC)

Warhammer 40K: Deathwatch – Tyranid Invasion (iOS)

Warhammer siirtyy aavoille merille – fantasiamerisotaa purjelaivoilla

Warhammer: End Times Vermintide -ennakko (PC, PS4, Xbox One)