Kierrätystä, copypastea.. No, Suomen suven sentään tunnistaa – arvostelussa rallipeli WRC 4

01.02.2014 22:00 Jukka O. Kauppinen

Kalle Laaksostarttasi ralliautonsa ja kiisi baanalle. Ja vaikka mies ylittikin maaliviivan ensimmäisenä (ihmekös tuo, ekana kun lähti!), niin hymy ei silti yltänyt aivan korviin.

Ura kohti maailman rallikärkeä alkaa poikkeuksellisen lahjakkaana juniorina. Tallisopimuksia ei jaeta avokätisesti, joten näytöt managerin sopimista satunnaisista kisoista WRC Academy -luokassa olisi syytä hyödyntää. Junnuluokan jälkeen käydään vielä kääntymässä Super 2000- ja N-ryhmä -luokissa ennen Sebastienien Loebin ja Ogierin haastamista. Uramuoto ei siis varsinaisesti tarjoa mitään, mitä ei olisi jo nähty aiemmin autopeleissä, mutta on siitä huolimatta mielenkiintoisinta antia. Jos pelaajaa ei kiinnosta hieroa kautta kauden perään, löytyy lyhyemmille sessioille tutut ja turvalliset yksittäiset erikoiskokeet ja rallit. Rallit ovat haluista riippuen päivästä kolmen päivän pituisia. Yhteen päivään mahtuu kaksi pätkää, joiden jälkeen mahdolliset vauriot korjataan parc ferméllä.

Rallit ovat ihan sopivan pituisia pätkäpelaamiseen, mutta niitä varjostavat tylsähköt ja itseään toistavat erikoiskokeet. Kierrätystä on ikävän paljon ja copy/pastetun shikaanin ajaminen neljättä kertaa yhden rallin aikana alkaa jo puuduttamaan. Eri maat sentään tunnistaa. Suomen suvi on ympäristönä kohdillaan, Ruotsin pakkaset puraisevat ja Ison-Britannian sateet luovat masentuneen harmaan ilmapiirin. Sääli vain, että kaikkea ei mahdollisuuksista oteta irti ja erikoiskokeet ovat turhan samanlaisia, maasta riippumatta.

Ulkoasun huomioiden olisin toivonut ajoväylien reunoille myös ojia ja vaarallisia kiviä. Tien sivuilla ei nyt ole mitään yllättävää tai varottavaa, mitkä tekevät ralliautoilusta mukavan arvaamatonta. Tieltä ei myöskään parane poiketa nimeksikään, sillä auto heivataan sen sileän tien takaisin väylälle jatkamaan matkaa. Putkitie sopii rennompaan pelaamiseen oivallisesti, mutta käytännössä kisoja keskeyttäviä pystymetsävirheitä ei pelissä tunneta. Rallijännitystä on siis haettava jostain muualta kuin WRC-sarjasta.

Lue koko arvostelu: WRC: FIA World Rally Championship 4 (PC, PS3, PSV, Xbox 360)

Lisää aiheesta

WRC 3 (PS2) 

WRC 3 FIA World Rally Championship (PC, PS3, Xbox 360)

WRC FIA World Rally Championship (PC, PS3, Xbox 360) 

WRC Rally Evolved (PS2)