UUSIMMAT

Kiina kiduttaa vankeja World of Warcraftilla

26.05.2011 12:00 | Jari Mikkonen

Kommunistinen Kiina on tunnettu tiukoista rangaistuskäytännöistään. Jos vaikkapa arvostelee hallitusta julkisesti, voi joutua pakkotyöleirille veistämään syömäpuikkoja tai työskentelemään kaivoksissa. Toisinajattelijoita myös kidutetaan harhaoppien kitkemiseksi.

Mutta vielä huonompaan ollaan menty: brittiläinen sanomalehti Guardian nimittäin uutisoi, että kiinalaisia vankeja on pakotettu työskentelemään kultafarmareina World of Warcraftissa.

Julkisen korruption esiin tuomisesta vangittu Liu Dali (nimi muutettu) kertoo, että hänen leirillään 300 vankia pakotettiin pelaamaan WoWia 12 tunnin vuoroissa ympäri vuorokauden. Leirin johto kehui kullankeruun tuottavan jopa 600 euroa päivässä, mikä äkkiseltään nuppia kohden jaettuna olisi noin puolet vapaan kansalaisen virallisesta minimipalkasta. Tietenkään vangit eivät itse kostu tästä mitään.

Ja mikä pahinta, jos vanki ei saanut uuvuttavan työpäivän jälkeen tavoitettaan täyteen, häntä hakattiin muoviputkilla, kertoo Liu. Hänet vapautettiin ennen vuotta 2009 mutta hän uskoo toiminnan jatkuvan edelleen vankiloissa ympäri Kiinaa.

Lähde: Guardian, China used prisoners in lucrative internet gaming work

Lisää aiheesta

Maailmanpankki ideoi Reilun Kaupan kultafarmausta

WoW-tuki auttaa miestä paitsi mäessä myös matikantehtävissä!

World of Warcraft -taidot pelastivat pikkutytön hengen

Lue myös

Amiga Immortal 3 on tuplalevy täynnä hittejä

DiRT 3 -haastattelu – rallia Suomen kesässä

L.A Noire (PS3, Xbox 360)

Mount & Blade: With Fire & Sword (PC)

Keskustelu

@6
Nii paitsi et kiinassa kapitalismi toimii paremmin kuin amerikassa…
Uskoisin että nimeä käytetään siksi että taiwania kutsuttiin ”The Republic of China” nimellä, ja ”varsinainen” kiina ”The People’s Republic of China”, joista toinen on sitte se kommunisti kiina =).

Mikä on kun pitää tuota CNN-uutisointia tunkea tännekkin? Aina kun Kiinasta puhutaan negatiivisessa sävyssä niin se on ”Kommunistinen Kiina”. Ei nyt h******i Guantanamo-uutisissakaan käytetä termiä ”Kapitalistiset Yhdysvallat.”

@4 mikäs siinä on miettiminen? Don’t do the crime if you can’t do the grind…. vai miten se nyt menikään?

miettikääpä tuota kun ostatte kultaa pinkkejä teräskalsareitanne varten tuossa ohjelmalelussa joka tunnetaan myös nimellä WoW.

Onko oikein revetä huutonauruun tätä lukiessa ;DD Ohhohhoh.

Muropaketin uusimmat