UUSIMMAT

Kiinalainen konsoli kopioi Xbox Onea, PlayStation 4:ää ja Ouyaa

17.08.2015 10:00 | Miikka Lehtonen

Kiina on vänkä maa. Siellä eivät paljon ihmisoikeudet, tekijänoikeudet tai muutkaan oikeudet paina. Tuorein esimerkki kiinalaisesta kekseliäisyydestä on konsoli, jossa kopioidaan muun muassa Xbox Onea ja PlayStation 4:ää.

Kun ihmiset pelkäävät, että Kiina valloittaa koko maailman, muistan aina, mitä Kiinassa vuosia työskennellyt kaverini sanoi: ”kun maailmasta loppuvat kopioitavat asiat, loppuu myös kiinalainen innovaatio”. Tästä esimerkkinä esitämme nyt tulevan kiinalaisen superkonsolin, johon kerätään varoja paikallisen Kickstarter-kopion (hoo! Kaksi kopiota yhden hinnalla!) kautta.

Tässä sitä sitten on, OUYE. Itse konsoli näyttää hieman PlayStation 4:ltä, mutta Xbox Onen ilmanottoaukoilla. Ohjain taas näyttää Xbox One -ohjaimelta, johon on lyöty pari ylimääräistä nappia.

Kaikki tämä on tietenkin puhtaasti akateemista hassuttelua, sillä tuskinpa konsoli tulee koskaan näkemään edes päivänvaloa. Kunhan nyt vähän taas yritetään vetää Android-pohjaisella konsolilla hölmöiltä rahoja. Suurin mysteeri silti on, miksi kukaan haluaisi kopioida tragikoomisesta Ouya-konsolista edes nimeä?

Mutta, siltä varalta, että joku moista haluaa itselleen lähteä kickstartaamaan, tai muuten vain ruotimaan, tässä tarkemmat speksit!

Muropaketin uusimmat