Kiinalaiset kopioivat surutta World of Tanksia

10.05.2013 17:32 | Jukka O. Kauppinen

Massiivinen suosio luo seuraajia. Ja kopioijia. Piraatteja. Ehkä niitäkin, jotka vain ”hakevat inspiraatiota”. Wargaming.Netin World of Tanks –panssarisotapeli on valtavalla menestyksellään luonnollisesti sellainen peli, jonka vanaveteen hivuttautuu matkijoita. Kuten kiinalainen Gamebox-pelitalo, jonka luoma Project Tank on Wargaming.Netin mielestä niin suora WoT-kopio, että sen omaperäisyyttä käsitellään pian oikeudessa.

Gameboxin Project Tank on – tai haluaisi olla –selaimessa moninpelattava panssarivaunusodinta. Gameboxin mukaan Wargaming.Net on sabotoinut ja kiusannut heidän pelintekoaan jatkuvasti.

Vaan kumma juttu… Videoista ja uvankaappauksista päätellen pelien yhdennäköisyys on enemmän kuin hurjaa. Graafinen tyyli, värisävyt, teknologiapuu, käyttöliittymä ja IHAN KAIKKI on pöllitty suoraan World of Tanksista, joten ei ihme että Wargaming.Net hermostui.

 

Ei. Tämä ei ole WoT.

Ja silti Project Tankin tekijät itkeskelevät, että heitä kiusataan ja pyytävät kaikkia kolmea faniaan tukemaan heitä taistelussa isoa, pahaa riistäjää vastaan.

Lisätietoja: http://pt.gamebox.com/

Lähde: Wargaming.net Files Lawsuit Against Project Tank Makers

Lisää aiheesta

8.5 toi World of Tanksiin uutta saksalaisrautaa ja ilmaispelaajien hemmottelua

Mulkaisu: World of Tanks

Onko World of Tanks mälsä? Girls und Panzer –modi piristää!

World of Tanks (PC)

Keskustelu

Vihdoinkin joku tekee tosta paskapelistä selainpelin, mitä se alunperin varmaan olisi pitänytkin olla

@5
Oho. Kukapa osaisi odottaa että ensimmäisen persoonan räiskintäpeleissä peli tosiaan on kuvattu ensimmäisestä persoonasta ja kädessa on ase jolla ammutaan vihollisia. Ihan kuin roolipeleissä olisi hahmonkehitystä ja tehtäviä. Ja rallipeleissäkin ajetaan aika usein autolla. Ei helvetti.

Yhtä hyvin jokaista fps-räiskintäkehittäjää voisi syyttää toistensa kopioinnista.

Kiinalaisten mielestä se on kunnianosoitus alkuperäiselle että kopioivat.

Ei kai niiden kiinassa tarvitse mistään oikeusjutuista välittää. Vaikka ei saisi muihin maihin levittää niin silti niillä on omasta takaa miljardi pelaajaa.

Muropaketin uusimmat