Uusimmat

Kiinalaiset takajaloillaan Whore of the Orient –pelistä

02.09.2013 14:00 Teemu Viemerö

Huhtikuussa lopetetuksi ilmoitettu Whore of The Orient -peliprojekti on saanut uutta rahoitusta ja pelinteko jatkuu. Mutta pelin ongelmat eivät ole silti vieläkään loppuneet. Nyt näet kiinalaiset vaativat keskeyttämään projektin. Syy? Pelin nimi.

Kyseenalaisessa maineessa olevan  Team Bondin (aka L.A. Noire) seuraava peliprojekti on joutunut kiinalaisten hampaisiin. Peli nimi on leimattu ”yritykseksi häpäistä kiinalainen kulttuuri, historia ja maan perinteet”. Monashin kaupunginvaltuutettu Jieh-Yung Lo aikoo valittaa Team Bondin omistajayhtiöstä Kennedy Miller Mitchellistä ihmisoikeuskomissiolle.

”Orient-sanan käyttö häiritsee enemmän kuin whore-sanan käyttö. O-sana on verrattavissa N-sanaan, jolla viitataan afroamerikkalaisiin. Se tuo mieleen 1900-luvun siirtokuntarasistisuudet, jotka ovat vanhemmille ihmisille yhä arka asia. Se oli erittäin huonoa aikaa Kiinalle, jota emme halua kaivettavan esille,” Lo kertoo.

Jieh-Yung Lo ei voi myös ymmärtää miksi Australian valtion Screen New South Wales on myöntänyt projektille 200 000 dollarin tukirahan, jota hän pitää loukkaavan maiden välistä suhdetta kohtaan.  Screen New South Wales tarjoaa muun muassa tukipalveluita elokuva- ja tv-tuotannoille.

Härskiksi ja loukkaavaksi nimeksi kuviteltava pelin nimi juontaa itse asiassa juurensa vuosisatoja vanhasta Shanghain kaupungin kutsumanimestä. Nimi kuvastaa historiaa, vaikka törkeältä kuulostaakin.

Lähde: The Age, ’Racially insensitive’ computer game faces challenge over title

Lisää aiheesta

L.A. Noire on PC:llä kauniimpi – mutta mikä on se mutta? Lue arvostelu! 

L.A. Noiren tekijän Whore of the Orient peruttiin 

Team Bondi on pian historiaa 

Team Bondin uutukaista kehitetään PS4:lle ja Xbox 720:lle