UUSIMMAT

Kiinalaista mytologiaa kung-fu-morpin muodossa – ensitestissä Age of Wulin

22.12.2012 20:00 Jukka O. Kauppinen

Tero Lehtiniemi vieraili tutustumassa oudohkoon tulevaan MMO-seikkailuun nimeltään Age of Wulin. Kiinalaishenkistä kung-fu-kamppailua morppailuun sekoittava peli ei kuulosta ihan siltä tyypillisimmältä nettipeliltä…

Tuorein tarjoomus on nimeltään Age of Wulin, kiinalaisen Snailin tekemä verkkoroolipeli. Kovan ja julman kilpailun alalla erottuminen on välttämätöntä, ja Age of Wulin pyrkii erottumaan selkeällä kung fu -teemallaan.

Kiinalaiset itsepuolustuslajit ja kulttuurit eivät ole alalla suinkaan ennennäkemätön ilmiö. Mainittakoon  viimeisimpänä esimerkkinä selkeästi saman aihepiirin inspiroima World of Warcraftin Mists of Pandaria -lisälevy. Age of Wulin kuitenkin luottaa omaan aihepiiriinsä vielä lujemmin.

Peli nojaa niin sanottuun Wuxia-perinteeseen. Tämä kiinalainen keskiaikainen kansantarusto on keskittynyt erilaisten kung fu -sankarien seikkailuihin, ja mukaan on ympätty myös moderneista alan leffoista tuttuja yliluonnollisia, liikkeitä kuten veden päällä kävelyä ja huippukorkeita hyppyjä.

Age of Wulin ei tule tarjoamaan varsinaisia hahmoluokkia, vaan kahdeksan erilaista kung fu -koulukuntaa. Nämä vaihtelevat tutummista Shaolineista ja Wudangista Tang Langiin ja Emeihin. Näistä jokainen on erikoistunut tietyntyyppisiin hyökkäyksiin, eli aikuisten oikeasti kyseessä ovat vähän niin kuin hahmoluokat.

Lue koko artikkeli: Age of Wulin -ensitesti – kiinalaista mytologiaa ja kung-fua morpin muodossa

Lue myös

Cities in Motion 2 -ensikosketus – dynaamisia metropoleja suomalaisessa liikennesimulaatiossa

Tomb Raider -ensikosketus osa 1: nuori Lara Croft ja kauhujen saari

Wiikon wanha: UFO: Enemy Unknown

Vuoden 2012 epäonnistujat -äänestys

Vuoden 2012 parhaat pelit -äänestys – nimeä ehdokkaat!