Uusimmat

Kiinnostaako Steam Controller? – Katso esittelyvideo

12.10.2013 16:00 Juho Anttila

Steam Controller

Valve julkisti hiljattain kolme suurta uutista. SteamOS-käyttöjärjestelmä, Steam Machines -olohuonetietokoneet ja Steam Controller -ohjainovat Valven yritys vallata paikka pelaajien olohuoneesta. Viimeksi mainittu vekotin on herättänyt ehkä eniten kummastusta, onhan ohjaimen kohdalla tehty lukuisia sangen mielenkiintoisia suunnitteluratkaisuja.

Pelaajia on mietityttänyt ehkä eniten perinteisten analogitattien korvaaminen kosketuslevyillä. Monelle on vaikea uskoa, että hivelemällä voidaan päästä perinteisen tattituntuman tasolle, vaikka laite antaisi kuinka tuntuvaa tärinäpalautetta. Pöllön näköinen ohjain onkin tuomittu joidenkin toimesta suoraan kokeilematta.

Valve hälventää nyt epäilyksiä videolla, joka esittelee Steam Controller -ohjaimen toimintaa erilaisissa peleissä. Videolla pelataan muun muassa Portal 2:sta ja Civilization V:sta. Todellinen tulikoe on toki refleksiräiskintä Counter-Strike: Global Offensive. Omanlaisensa erikoisuus on myös Papers, Please, jossa molemmat kosketuslevyt ohjaavat samaa kursoria.

Videon perusteella Steam Controller näyttäisi toimivan sangen näppärästi ainakin osaavan pelaajan käsissä. Oma kysymyksensä on se, kuinka paljon harjoitusta tarvitaan ennen kuin noviisi pääsee sisälle ohjaimen saloihin. Ainakin itse odotan innolla, koska pääsen kokeilemaan itse Valven viritelmää.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

Steam-julkistusten sarja täydentyi omalla ohjaimella

SteamOS on Valven ikioma käyttöjärjestelmä

Steam-konsolit ovat vihdoin totta – julkaisu 2014, onnekkaat saavat omansa jo tänä vuonna