UUSIMMAT

Kiinnostaako Steam Controller? – Katso esittelyvideo

12.10.2013 16:00 | Juho Anttila

Steam Controller

Valve julkisti hiljattain kolme suurta uutista. SteamOS-käyttöjärjestelmä, Steam Machines -olohuonetietokoneet ja Steam Controller -ohjainovat Valven yritys vallata paikka pelaajien olohuoneesta. Viimeksi mainittu vekotin on herättänyt ehkä eniten kummastusta, onhan ohjaimen kohdalla tehty lukuisia sangen mielenkiintoisia suunnitteluratkaisuja.

Pelaajia on mietityttänyt ehkä eniten perinteisten analogitattien korvaaminen kosketuslevyillä. Monelle on vaikea uskoa, että hivelemällä voidaan päästä perinteisen tattituntuman tasolle, vaikka laite antaisi kuinka tuntuvaa tärinäpalautetta. Pöllön näköinen ohjain onkin tuomittu joidenkin toimesta suoraan kokeilematta.

Valve hälventää nyt epäilyksiä videolla, joka esittelee Steam Controller -ohjaimen toimintaa erilaisissa peleissä. Videolla pelataan muun muassa Portal 2:sta ja Civilization V:sta. Todellinen tulikoe on toki refleksiräiskintä Counter-Strike: Global Offensive. Omanlaisensa erikoisuus on myös Papers, Please, jossa molemmat kosketuslevyt ohjaavat samaa kursoria.

Videon perusteella Steam Controller näyttäisi toimivan sangen näppärästi ainakin osaavan pelaajan käsissä. Oma kysymyksensä on se, kuinka paljon harjoitusta tarvitaan ennen kuin noviisi pääsee sisälle ohjaimen saloihin. Ainakin itse odotan innolla, koska pääsen kokeilemaan itse Valven viritelmää.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

Steam-julkistusten sarja täydentyi omalla ohjaimella

SteamOS on Valven ikioma käyttöjärjestelmä

Steam-konsolit ovat vihdoin totta – julkaisu 2014, onnekkaat saavat omansa jo tänä vuonna

Keskustelu

Todella lupaavalta vaikuttaa. Valve tekee yleensä sen verran laatukamaa että eiköhän tuosta hitti tule.

Kyllä tuossa selvästi on potenttiaalia, mutta kosketuslevyjen oppiminen vie varmasti huomattavasti pidempään kuin analogisten.

@4 En väitä ettäkö tämä hiiri+n:ää voittaisi, mutta hyvä kuitenkin pitää mielessä millä tasolla ihmisten tuntuma ja kokemukset ovat steamcontrollerista puhuessa. Hiirtä ollaan pyöritelty kymmenet vuodet kourissamme. SC:tä päivistä kuukausiin.

+ Videossahan esitellään vain legacy tukea ei-steamcontroller peleihin. Katsotaan miten real-dealit pyörii.

@4

Joo eihän tolla hiirtä piestä, mutta kyllä tuo paremmin tolla pelaa kuin minä analogitatilla

En sanoisi että tuo on lähelläkään hyvää hiiri+näppis -komboa kuten Valvella väitetään, mutta näyttää tuo olevan huomattava parannus tarkkuudessa perinteisiin pädeihin.
Kynäriä pystyy pelaamaan ilman autoaimia, mutta kyllä hiirellä paljon nopeammin saa vastustajat jyvälle.

Civilization sohvalta kuulostaa hyvältä.

Eiköhän ”sensitivity” ole säädettävissä kuten hiirelläkin.

Todella kiinnostavalta vaikuttaa.

@1
Tämänhän korjaa äkkiä senssiä säätämällä.
Näyttää kyllä mielenkiintoiselta muttei sentään hiiri+näppis combolle vedä vertoja. Civiä tosin olisi varmasti huikea pelata tykiltä sohvalla läsöillen tuolla kapulalla. Toivottavasti lähiaikoina tulee edes jotain hintahaitaria kapulalle, tätä täytyy kyllä ihan omin pikku kätösin testata.

Hyvinhän tuo näyttää toimivan, mutta en oikein pidä tuosta kun joutuu lääppimään, jos haluaa nopeasti pitkää matkaa kääntää.(yli 90 astetta)

Muropaketin uusimmat