Kiistelty Denis Dyack puolustelee itseään ja tiimiään

21.05.2013 11:00 Juho Anttila

Eternal Darkness

Silicon Knights on firma, joka onnistui sössimään asiansa oikein viimeisen päälle. Häviö isossa oikeusjutussa Epic Gamesille tiesi käytännössä studion tarinan loppua. Viime viikkoina Silicon Knights on kuitenkin pompsahtanut takaisin julkisuuteen Silicon Knightsin työntekijöiden perustaman Precursor Gamesin uuden Shadow of the Eternals -peliprojektin myötä.

Precursor Gamesin muonavahvuuteen kuuluu nimittäin myös Denis Dyack, mies, joka on tunnettu älyttömistä peliliikkeistään ja huhujen mukaan myös käsittämättömästä johtamistavasta. Jopa siinä määrin, että Kotaku julkaisi Silicon Knightsin viimeiseksi jääneen, suhteellisen kammottavan X-Men: Destiny -pelin kehityksestä kertovan pitkän artikkelin, joka lyttäsi Dyackin täysin.

Syytösten mukaan Dyack johti Silicon Knightsia tyrannin ottein, huijasi tarkoituksellisesti rahaa julkaisijana toimineelta Activisionilta, polki kehittäjien oikeuksia eikä muutenkaan ymmärtänyt hölkäsen pöläystäkään siitä, miten pelejä oikeasti kehitetään. Ymmärrettävästi artikkeli, joka on nyt pompsahtanut uudelleen julkisuuteen, ei ole tehnyt hyvää Shadow of the Eternals -projektin yhteisörahoitushaaveille.

Nyt Denis Dyack on käynyt vastahyökkäykseen videotervehdyksen muodossa. Pitkässä videossa syytetään Kotakun artikkelin kirjoittanutta Andrew McMilleniä perusteettomasta ajojahdista ja todisteiden puutteesta. Samassa yhteydessä Dyack myös kieltää käytännössä kaikki artikkelissa esitetyt syytökset, pahoittelee uransa aikana lausumiaan pahoja sanoja ja vakuuttaa oppineensa kokemuksistaan.

Mikä lieneekään lopulta totta? Löytyvätkö vastaukset Kotakun artikkelista vai Dyackin puolusteluista? Videolla Dyack on saanut tuekseen myös Precursor Gamesin korkeinta johtoa, mutta voivatko pomot muuta tehdäkään, kun Dyackin huono maine uhkaa koko studion tulevaisuutta? Kotakun artikkeli puolestaan on kaikkea muuta kuin ainoa esimerkkiDenis Dyackin välillä aika erikoisista tempauksista. Tutustukaa sekä Kotakun artikkeliin että Dyackin puolustukseen ja vetäkää asiasta omat johtopäätöksenne.

Kotakun artikkeli löytyy täältä.

Denis Dyackin puolustuksen puolestaan voi katsoa alta.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisää aiheesta

Shadow of the Eternals -keräyksessä on jotain perin hämärää

Too Human -studio ei suostu kuolemaan

Silicon Knightsin tarina taitaa olla nyt nähty