UUSIMMAT

Kiistelty Denis Dyack yrittää tehdä TAAS Shadow of the Eternalsia

02.11.2014 16:00 Juho Anttila

Eternal Darkness

Peliveteraani Denis Dyack on melkoinen veijari. Miehen luotsaama Silicon Knights ajoi karille enemmän kuin vähän perseilyltä haiskahtaneiden peliliikkeiden seurauksena. Tämä ei miestä lannistanut, vaan hän perusti Precursor Games -nimisen uuden studion ja ryhtyi väsäämään jatkoa klassiselle Eternal Darkness -kauhupelille.

Precursor Gamesin yritys haalia rahoitus Shadow of the Eternals -nimen saaneelle pelille tyssäsi, kuun Denis Dyackin kyseenalainen maine levisi pelaajien tietouteen. Väärinkäytöksiä löytyi niin johtamistavoissa, yleisissä toimintatavoissa kuin myös siinä, miten Dyack tapasi hoitaa luotsaamiensa firmojen taloutta. Kohun seurauksena yhteisörahoitus kuivui kasaan ja Shadow of the Eternals haudattiin.

Denis Dyackin toimintatavoista voi olla montaa mieltä, mutta sinnikkyyden puutteesta miestä ei ainakaan voi syyttää. Dyack on nimittäin pistänyt pystyyn uuden yrityksen, Quantum Entanglement Entertainment Inc.:n. Uuden firman tavoitteena on tuottaa videopelien lisäksi myös elokuvia ja televisio-ohjelmia. Liikkeellä ollaan siis melkoisen kunnianhimoisin tavoittein.

Yksi yrityksen ensimmäisistä tuotteista tulee olemaan, mikäs muukaan kuin Shadow of the Eternals. Dyackin mukaan työn alla on muutakin kuin pelkkä peli, mutta mitä tämä muu tulee olemaan, jää toistaiseksi vielä salaisuudeksi.

Jännä nähdä, mitä Dyackin uusimmasta yrityksestä tulee ja kääntyykö keskustelu jossain vaiheessa jälleen miehen kyseenalaiseen menneisyyteen.

Lähde: IGN

Lisää aiheesta

Shadow of the Eternals pääsi haudan lepoon

Kiistelty Denis Dyack puolustelee itseään ja tiimiään

Shadow of the Eternals jäi taas ilman rahoitusta