Uusimmat

Killer Instinct on kuin Street Fighterin poika – ja samalla hyvä peli – lue arvostelu

11.05.2016 10:00 Jukka O. Kauppinen

Taistelupelien rintamalla riittää taas tohinaa, ja muun muassa muinaisen konsolipelin uudempi konsoli-reinkarnaatio on siirtynyt myös PC-pelaajien ulottuville. Miltä Killer Instinctin uusin painos maistaa? Siitä meille kertoo nyt Eric Hartin:

Killer Instinct ei juuriaan kavahda. Street Fighterista tuttuun tapaan lyöntejä ja potkuja on kolmea eri vahvuutta. Päähahmo Jago on liikelistaltaan kuin ilmetty Ryu: tulipallot, pyörrepotkut ja ilmakoukut löytyvät. Toisin kuin Street Fighter, Killer Instinctin pihvi on sen combojärjestelmässä.

Useissa taistelupeleissä pelaajan vaihtoehdoksi jää odottaminen, kun vastustaja osuu tähän liikkeellä, joka johtaa taattuun hyökkäyssarjaan eli comboon. Killer Instinct eroaa muista peleistä kahdella tapaa. Ensinnäkin combot ovat piiiiiitkiä ja toisaalta helppoja tehdä. Toisekseen comboista pääsee ilmaiseksi pois combo breakerillä, mutta vain jos tietää minkä vahvuisella liikkeellä vastustaja on jatkamassa comboaan.

Homma voisi olla sillä selvä, vaan ei ole. Pelissä on myös liike nimeltä ”counter breaker”, jonka tarkoituksena on rankaista vastustajaa, joka yrittää päästä pois tilanteesta. Joten arvaamalla oikein saa taattua vielä mojovampaa lämää.

Lue koko arvostelu: Killer Instinct on nautittava mätke ja oiva nettipeli (PC)

Killer Instinct

Lisää aiheesta

Dark Souls 3 on täydellinen (PC, PS4, Xbox One)

Devil’s Third (Wii U)

Skullgirls: 2nd Encore (PS4, PSV)

Street Fighter V näyttää hienolta mutta haparoi perusasioissa (PC, PS4)

UFC 2 on sujuvaa ja hauskaa turpasaunaa (PS4, Xbox One)

WWE 2K16 (PS4, Xbox One)

Xenoblade Chronicles X (Wii U)