Uusimmat

Killing Floor 2 -kehittäjä vetää tiukkaa linjaa nettikiusalaisia kohtaan

26.04.2015 18:00 Juho Anttila

Harva asia vie ilon nettipeleistä yhtä tehokkaasti kuin kiusankappaleet, jotka pilaavat muiden peli-ilon huijaamalla tai käyttäytymällä asiattomasti. Kiusankappaleiden kuriin saaminen onkin iso haaste, johon verkkopelien kehittäjät joutuvat panostamaan vahvasti. Killing Floor 2 -peliä kehittävä Tripwire on ottanut nettimulkeroita kohtaan äärimmäisen tiukan linjan.

Killing Floor 2:n käyttäjäehtoihin on lisätty klausuuli, jonka mukaan kehittäjällä on oikeus bännätä huijarit ja muut kiusankappaleet ikuisiksi ajoiksi, ilman ennakkovaroitusta. Julmaa? Ehkä, mutta ainakin linjauksen pitäisi pelottaa pahimmat trollaajat hiljaisiksi.

Yllättäen pelaajat eivät ole ottaneet uusia käyttöehtoja vastaan yksinomaan riemusta kiljahdellen. Jotkut ovat ottaneet asiakseen julistaa pelin Steam-keskusteluissa, että Killing Floor 2 jää hankkimatta jos käyttöehdot eivät muutu. Osa tuo esille sinällään oikeutettuja pelkoja siitä, että järjestelmää voidaan käyttää helposti väärin. Jotkut ovat jopa pelanneet pöytään social justice warrior -korttia.

Tripwireä vetävän Alan Wilsonin mukaan firma lisäsi uuden klausuulin käyttöehtoihin reaktiona joidenkin pelaajien verkkopeleissä esittämälle äärettömän huonolle käytökselle. Wilsonin mukaan klausuulista ei pitäisi olla minkäänlaista uhkaa niille pelaajille, jotka omaavat edes perustason käytöstavat. Tripwire ei aio käyttää aikaa laajamittaiseen seurantaan. Uusia sääntöjä sovelletaan vain kaikkein pahimpiin perseilijöihin.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisää aiheesta

Killing Floor 2:n kauhut videoesittelyssä

Red Orchestra 2 ja Killing Floor saavat Steam Workshop -tuen

Killing Flooria myyty yli miljoona