UUSIMMAT

Killing Floor 2 -kehittäjä vetää tiukkaa linjaa nettikiusalaisia kohtaan

26.04.2015 18:00 | Juho Anttila

Harva asia vie ilon nettipeleistä yhtä tehokkaasti kuin kiusankappaleet, jotka pilaavat muiden peli-ilon huijaamalla tai käyttäytymällä asiattomasti. Kiusankappaleiden kuriin saaminen onkin iso haaste, johon verkkopelien kehittäjät joutuvat panostamaan vahvasti. Killing Floor 2 -peliä kehittävä Tripwire on ottanut nettimulkeroita kohtaan äärimmäisen tiukan linjan.

Killing Floor 2:n käyttäjäehtoihin on lisätty klausuuli, jonka mukaan kehittäjällä on oikeus bännätä huijarit ja muut kiusankappaleet ikuisiksi ajoiksi, ilman ennakkovaroitusta. Julmaa? Ehkä, mutta ainakin linjauksen pitäisi pelottaa pahimmat trollaajat hiljaisiksi.

Yllättäen pelaajat eivät ole ottaneet uusia käyttöehtoja vastaan yksinomaan riemusta kiljahdellen. Jotkut ovat ottaneet asiakseen julistaa pelin Steam-keskusteluissa, että Killing Floor 2 jää hankkimatta jos käyttöehdot eivät muutu. Osa tuo esille sinällään oikeutettuja pelkoja siitä, että järjestelmää voidaan käyttää helposti väärin. Jotkut ovat jopa pelanneet pöytään social justice warrior -korttia.

Tripwireä vetävän Alan Wilsonin mukaan firma lisäsi uuden klausuulin käyttöehtoihin reaktiona joidenkin pelaajien verkkopeleissä esittämälle äärettömän huonolle käytökselle. Wilsonin mukaan klausuulista ei pitäisi olla minkäänlaista uhkaa niille pelaajille, jotka omaavat edes perustason käytöstavat. Tripwire ei aio käyttää aikaa laajamittaiseen seurantaan. Uusia sääntöjä sovelletaan vain kaikkein pahimpiin perseilijöihin.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisää aiheesta

Killing Floor 2:n kauhut videoesittelyssä

Red Orchestra 2 ja Killing Floor saavat Steam Workshop -tuen

Killing Flooria myyty yli miljoona

Keskustelu

Itselläni on juurikin se pelko, että syyttömältä lähtisi peli pois. Valheellisia ilmiantoja etc. Jos siihen kelkkaan lähdetään, että on tuotteen joku kuitenkin ostanut ja maksanut. Pitäisi periaatteessa olla oikeus tehdä sillä tuotteella mitä haluaa, kyllä trollailu sun muu on shaibaa, mutta pitäisi sitten näille olla se oma leikkikenttä siinä tapauksessa. Jossain pelissähän näin tehtiinkin että paheksuntaa aiheuttavat pelaajat potkittiin omalle servulleen.

Devit mainitsee, että bännätyksi joutuminen vaatisi reportteja jopa tuhansilta pelaajilta häiriökäyttäytymiseen tai huijaamiseen liittyen. Joten sinänsä minä ainakin toivotan tämän tervetulleeksi. Kusipäitä löytyy peleistä aina ja tämä tuskin niihin vaikuttaa, mutta jos ne elämäntyökseen trollaamista harjoittavat pellet joutaa pihalle, niin siitä vaan. Harvemmin niihin törmää, mutta kuitenkin.

Toivon samalla, että ennen vasaran heiluttelua tapaus myös tutkitaan, koska muutenhan tämä kääntyy päälaelleen. Meet vaikka johonkin ja sanot ”neekeri”, niin johan paukkuu rasismisyytöksiä ovista ja ikkunoista. :smoke:

@5 Vaan kuka oikeasti jaksaisi/uskaltaisi/omaisi niin paljon rahaa, että lähtisi oikeuteen sen takia, kun tuli bännätyksi Killing Floorissa?
Siinä itsessään on jo melkoinen kynnys, että tuskin kovinkaan moni edes harkitsisi moista.

Edelleenkin näissä mietittyttää että onko näillä ”klausuuleilla”(näitähän voi kuka tahansa vetää hatusta) mitään arvoa jos oikeasti oikeuteen asti mennään. Voi olla että tulisi lain kirjaimesta kylmää kyytiä firmoille.

Tarkoitan bänneillä sitä pelin avaimen viemistä jolloin pelaaja ei pääse pelaamaan kyseistä peliä enää ikinä.

Pelintekijä sanoi että he ovat bännänneet edellisessä pelissä yhteensä 2 ihmistä ja siinä oli samat säännöt. Bännit saadaksesi pitää perseillä aivan älyttömästi.

”Julmaa? Ehkä.” Minä sanoisin että se on oikeudenmukaista.

”Harva asia vie ilon nettipeleistä yhtä tehokkaasti kuin kiusankappaleet, jotka pilaavat muiden peli-ilon huijaamalla tai käyttäytymällä asiattomasti.”

Ja tuohon asiattomaan käyttätymiseen varmaankin lasketaan pelin sabotointi esim. killing floorissa? (Esim. 0-3 tasoinen pelaaja änkeää Hell on Earth – tason serverille pelaamaan, ja tiimi häviää tämän takia. Toki häätöäänestys löytyy pelistä, mutta kaikilla servereillä ei ole sitä käytössä.)

Muropaketin uusimmat