Kinect 2 lukee huulilta ja tuntee pelaajan mukana

04.12.2011 18:30 Jouni Mäki-Panula

Seuraavan sukupolven Kinect-ohjain on niin tarkka, että käyttäjän seuraaminen onnistuu huuliliikkeitä myöten. Kinectistä odotetaan kiinteää osaa Xbox 360:n seuraajassa. Nimettömän lähteen mukaan seuraavan sukupolven Kinectistä on tulossa niin tarkka, että huulilta lukeminen onnistuu. Myös liike- ja äänitunnistusta on parannettu nykyisestä Kinectistä siinä määrin, että kasvojen suunnan pystyy määrittämään.

Järjestelmä kykenee myös seuraamaan käyttäjän ilmeitä havainnoiden erilaisia tunnetiloja, joten konsoli ymmärtää vaikkapa vihastumisen.

Xbox 360:n Kinectissä parannettuja ominaisuuksia ei nähdä. Nyky-Kinectin pullonkaula on USB-väylä, jonka kautta teoriassa voitaisiin kuljettaa tietoa 35 megatavua sekunnissa. Xbox 360:ssa nopeus on rajoitettu 15-16 megatavuun sekunnissa, koska konsoliin voi samaan aikaan olla kytkettynä muitakin USB-laitteita. Näin ollen kaikkea Kinectin taltioimaa dataa ei pystytä siirtämään konsolin prosessoitavaksi.

Xbox 360:n seuraajassa Kinect pystyy syöttämään konsolille tietoa laajemmalla kaistalla, eikä siirtokapasiteetti enää ole ongelma.

Lisää aiheesta

Kinect tulossa televisioihin

PlayStation Move ottaa Kinectiä kiinni

Kinect näkee PC:llä paremmin

Liiketunnistus sopii tanssipeleihin – mutta sopiiko se Rock Bandiin?

Lue myös

Kinect Sports 2 -haastattelu – liikettä niveliin

Lord of the Rings: War in the North (PC, PS3, Xbox 360)

SteelSeries Merc Stealth – FPS-pelaajien häivenäppis

Suomipeli Trine 2 on täynnä taikaa – lue ennakko