UUSIMMAT

Kings Questin tarina jatkuu väliinputoajaepisodilla – lue arvostelu

11.01.2016 18:45 | Jukka O. Kauppinen

Pekka Leinonen ja kuningas Grahamim seikkailut jatkuvat viisiosaisen seikkailupelisarjan toisessa jaksossa. Ei kuitenkaan ihan niin pirteissä meiningeissä kuin ekassa jaksossa.

No, oli miten oli, kuninkuus ei ole niin helppoa. Tuhansiin eri säädöksiin pitäisi lyödä leimat ja päättää jalkahieronnan tasosta. Vähemmästäkin paperityöstä palaa hermot, joten Graham päättää lähteä kylään piirakalle kaatosateesta huolimatta. Perille päästyään ei mene aikaakaan, kun ilkeät menninkäiset kaappaavat hänet ja osan kyläläisistä sulkien heidät maanalaiseen kuningaskuntaansa. Pakoon pitäisi päästä ja pelastaa matkalla mahdollisimman monta kyläläistä.

Kakkososa alkaa siis määrittelemättömän ajan kuluttua ensimmäisen osan jälkeen. Vaikka peli kovasti yrittää sanoa, että jaksot olisi pelattava järjestyksessä, niin eipä se juuri näy. Millään valinnoilla ei tunnu olevan episodihenkistä valintojen muovaamaa vaikutusta. Vain muutamat hahmot saattavat jäädä hämäriksi ja muutama vitsi ymmärtämättä.

Lue koko arvostelu: King’s Quest – Chapter 2: Rubble Without a Cause (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

kingsquest_chapter2_arv_0uut2

Lisää aiheesta

Episodipelisaagan ensimmäisessä osassa, King’s Quest – Chapter 1: A Knight to Remember, kuningas Graham on jo vanha ukki, joka kertoo tarinaa lapsenlapsilleen seikkailustaan ennen kaanonin ensimmäistä osaa ja kuninkaaksi nousuaan. Eli ajoista, kun hän oli vielä oppimaton nulikka. Kyseessä ei siis ole sarjan suora rebootti, vaan eräänlainen prologi.

King’s Quest – Chapter 1: A Knight to Remember (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

King’s Quest III Redux ei kuitenkaan ole varsinainen modernisointi, vaan niin pelin ulkoasu kuin käyttöliittymäkin tuovat mieleen muistoja seikkailupelien kulta-ajalta. Vaikka kyseessä on faniyhteisön ponnistelujen lopputulos, näyttää ja kuulostaa lopputulos ammattilaisten työltä, vaikka vertailukohtana on toki käytettävä parinkymmenen vuoden takaisia teoksia.

King’s Quest III Redux: To Heir is Human (Mac, PC)