UUSIMMAT

Klassikko-RTS, X-COM ja muita mahtavia strategiapelejä selaimessasi

23.07.2015 20:00 | Jukka O. Kauppinen

Minulla on aika vahva tuntuma siitä, että EpicPort-sivusto rikkoo tekijäoikeuksia aivan surutta ja huoletta. Mutta kun saitti tarjoilee niin kivoja vilauksia pelihistoriaan, niin onhan näistä ihan pakko mainita. Näet: EpicPortin säätäjät ovat tehneet nettiselaimessa toimivia versioita PC-pelihistorian muutamasta hienoimmasta ja koukuttavimmasta strategiasta ikinä.

Eiköhän X-COM ole kaikessa legendaarisuudessaan ihan kovinta ja kaikkien tuntemaa parhautta, mutta niin on myös Dune 2. Tai ainakin sitä kovinta. Dune 2 oli näet se kaikkien aikojen ensimmäinen kunnon reaaliaikanaksu, peli josta koko genre sai lähtölaukauksensa. Juu, olihan niitä monia RTS-pelejä aiemminkin, kuten Herzog Zwei ja aivan erityisesti Combat Leader, mutta vasta Westwoodin Dune II paketoi samaan peliin kaikki genren rakastetuimmat ainekset. Ja teki sen vielä Frank Herbertin tajuttoman hyvän Dyyni-kirjan maailmassa.

Samalta saitilta löytyy selainpelattavana myös MicroProsen Transport Tycoon Deluxe ja Impressionsin Rooman valtakunnan aikakauteen sijoittuva kaupunginrakentelustrategia Caesar III.

Hillittömän hyviä strategiaklassikoita siis kaikki. Paha sanoa miten niiden pelaaminen selaimessa onnistuu pidemmän päälle, mutta kyllä näillä voi ainakin vähän klassikoita maistella.

Lisätietoja: http://epicport.com

Lisää aiheesta

”Kuin Demon’s Souls 2D:nä”, ja nyt ilmaispelattavana selaimessa!

Höh. Twitter esti twiittipelaamisen 

Illan epäkorrekti pelitekele: Flappy Plane 

Suomiklassikko gladiaattorimanagerointi Areena 7 päivittyi rutkasti 

Travian-selainstrategia muuttaa mobiilialustoille