Knights of the Old Republicin nykytekniikalla? Kyllä, kiitos, mutta…

15.02.2016 22:30 Jukka O. Kauppinen

KOTOR, Knights of the Old Republic. Siinäpä vasta mahtava BioWare-rope, jota wanha koulu yhä rakastaa. Mutta onhan sillä ikääkin. Vaikka fanit pelaavat sitä yhä mielellään, nykypäivän kotkotusten rinnalla peli on jo auttamattoman vanhanaikainen. Joten mitäs jos siitä tehtäisiin moderni versio, modernilla pelimoottorilla?

Kuulostaa ihan hiivatin hyvältä, joten KOTOR-reboottaus Apeiron saakin heti kädet liikahtamaan pystyasentoon ja hattukin melkein lennähtää päästä. Sitten karu arki iskee päin kasvoja. Reboottaus? Remasterointi? Faniprojekti? Ilmainen peli? Mitä mitä?

”Onko tämä edes laillista”, kysyvät tekijät FAQissa ja lupaavat, että vain. Kyllähän kuka vain saa tehdä Star Wars -remaken, ihan siinä missä jotkut ovat tehneet Half-Lifestä ja Command & Conqueristakin uusia versioita, he perustelevat.

No, peukkuja pystyyn vain. Ikävä kyllä näin mittavat faniprojektit tuppaavat yleensä kuolemaan kesken, mutta eihän sitä ikinä tiedä. Ehkä KOTOR-faneista löytyy tarpeeksi porukkaa, jotka ovat valmiit tekemään valtavan roolipelin kaikki materiaalit uusiksi Unreal Engine 4:lle ja sitoutumaan urakkaan vuosikausiksi. Tai että Disney ei hermostu, vaikka kaverit miten lupaavatkin tarjoavansa Knightsin… Eikun siis Aperionin ilmaiseksi.

Lisätietoja: http://www.apeirongame.com/

Lisää aiheesta

BioWaren Star Wars: Knights of the Old Republic II sai megapäivityksen vuosikymmenen tauon jälkeen

Knights of the Old Republic II: The Sith Lords (pc, Xbox)

Knights of the Old Republic täytti kymmenen vuotta

Star Wars: Knights of the Old Republic jälkipelissä

Äärimmäinen KotOR II -fanipäivitys on nyt valmis