Kojima potkittiin pihalle, mutta Metal Gear tulee taas

18.12.2015 10:00 Miikka Lehtonen

Sarjassamme ”turha vaiva”, Konami on päättänyt jatkaa Metal Gear Solid -sarjan kehitystä. Metal Gear Solid -pelithän on luonut, ohjannut ja kirjoittanut Hideo Kojima. Harvoin pelialalla voidaan puhua siitä, että yksi henkilö on ollut kamalan merkittävässä roolissa missään pelissä, sillä kyseessä on ryhmäaktiviteetti. Kun kymmenet tai sadat ihmiset kantavat korsiaan kekoon, yksittäisen ihmisen visio hukkuu helposti massaan. Mutta ei Metal Geareissa. Ne ovat puhdasta Kojimaa.

Ongelma matkassa on vain se, että Hideo Kojima ei ole enää Konamilla töissä. Firma ja mies erosivat näyttävästi ja sillä seurauksella, että Konami mustamaalasi miestä minkä ehti, valehteli tämän vain olevan lomalla ja lopulta esti lakimiestensä avulla tätä vastaanottamasta edes Metal Gear Solid -palkintoa. Tämä ei kuitenkaan tahtia estä, sillä Metal Gear Solid 6 on tulossa.

Näin voidaan päätellä siitä, että Konami mainostaa sivuillaan rekrytoivansa työvoimaa ”NEW METAL GEAR” -peliä varten. veikkaanpa, että ilman Kojimaa ja hänen ohjaustaan Konamin uudesta Metal Gearista ei tule mitään oikeaa Metal Gearia, vaan parhaimmillaankin kalpea kopio. Mutta olen minä joskus väärässäkin ollut.

Lähde: Konami