Uusimmat

Kojima teki Japanissa julkaistun pelin, jota tuskin tietää kukaan: “Ikävöin pelin maailmaa”

09.01.2023 21:59 Muropaketin toimitus

Hideo Kojima kehitti monia pelejä Konamille, eikä niistä kaikista tullut kuuluisia hittejä. Policenauts julkaistiin vain Japanissa.

Kojima tunnetaan parhaiten Metal Gear -peleistä ja Death Strandingistä, mutta pelikehittäjän uran alkupäästä löytyy pelejä, joita kovin moni ei tiedä. Snatcher on Blade Runner -henkinen peli, ja Policenauts on kunnianhimoisempi seikkailupeli, jossa astronauttipoliisit pitävät järjestystä yllä avaruuden siirtokunnissa.

Policenauts tuli saataville 1994, mutta sitä ei koskaan julkaistu kuin Japanissa. Peliä ryhdyttiin lokalisoimaan, jotta se voitaisiin julkaista myös muualla, mutta se lopetettiin. Fanit tekivät myöhemmin pelin japanilaiselle PlayStation-versiolle päivityksen, joka päästi englantia puhuvan yleisön nauttimaan Kojiman teoksesta.

“Ikävöin pelin maailmaa. Suunnittelin Policenautsin asetelman, tarinan ja komennot jo 1990, mutta minun piti silloin siirtyä toisiin toimiin, joten täyden mittakaavan tekeminen keskeytettiin”, Kojima on kertonut Twitterissä.

Kojima on lisännyt samaan Twitter-ketjuun, että hänellä oli valmis konsepti pelin jatko-osalle. Sen ytimessä oli pelin päähenkilön kostotarina, joka vie hänet Maan kamaralle.

Policenauts tuli saataville 3DO Interactive Multiplayerille, NEC PC-9801:lle, Sega Saturnille, PlayStationille, PlayStation 3:lle ja DOS-käyttöjärjestelmälle.

LUE MYÖS: Toimittajan puheenvuoro | Toivottavasti Death Stranding 2 suututtaa pelaajat vielä pahemmin kuin ensimmäinen peli